Özbekistan'da "Yaşasın Ana Dil" Etkinliği

TAKİP ET

Özbekistan Dil Bayramı etkinlikleri bu kez Taşkent metrosunda gerçekleşti.

Özbekistan Dil Bayramı’nın 31. yıl dönümü adına etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bugün, Kültür Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Yazarlar Birliği ve Özbek Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsü işbirliğiyle Taşkent metrosu Ali Şîr Nevaî istasyonunda “Yaşasın Ana Dil” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen bugünkü etkinlik Taşkent metrosunda gerçekleşti. Özbekistan’ın önde gelen şair ve yazarlarının eserleri metroda seslendirildi. Etkinlikte katılımcılara ve yolculara, Ali Şîr Nevaî, İbret, Z.M. Babür filmlerinden kesitler sunuldu. Özbek Türkçesi tanıtım materyalleri ve plaketler takdim edildi.

Özbek Devlet Kültür Sanat Enstitüsü’nün öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ana dilin değerini öven şarkılar seslendirildi.

Bugüne dek ana dil üzerine Özbekistan’da, yarışmalar, çeşitli televizyon yayınları ve kılavuz ve sözlük çalışmaları gibi faaliyetler ve projeler gerçekleşti.

Kaynak: Milli Düşünce Merkezi

Ali Şîr Nevaî İbret Z.M. Babür özbek türkçesi özbekistan dil bayramı taşkent metrosu Kültür Bakanlığı Ulaştırma Bakanlığı Yazarlar Birliği Özbek Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsü