Özbekistan'daki Sokh Bölgesinde Yaşanan Olaylara Karışan Sanıkların Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Özbekistan'da mahkeme, Özbekistan'daki Sokh bölgesi ve Kırgızistan'daki Kadamjai bölgesinde yaşanan olaylara ilişkin olaylara karışan şüphelilere hapis cezası verdi.

Özbekistan'daki Fergana Bölge Mahkemesi, Özbekistan'daki Sokh bölgesi ve Kırgızistan'daki Kadamjai bölgesinde yaşanan olaylarla ilişkisi olduğu tespit edilen 22 kişi hakkında karar açıkladı ve ceza verdi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Sokh ve Kadamjai bölgesinde binlerce kişinin karıştığı ve çok sayıda evin yakıldığı olaylar yaşandı. Olaylar sonrası 3 kişide kurşun yarası olmak üzere 187 Özbekistan vatandaşı yaralandı. Kırgızistanlı yetkililer ise 25 Kırgızistan vatandaşının yaralandığını dördünün ise ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Olaylar, Kırgızistan'ın Çeçme köyünde yaşayan yerel halkın ve Özbekistan'ın Çaşma köyü sakinlerinin, bölgedeki bir akarsunun sahipliği meselesinden dolayı tartışmalarının ardından başladı. Durumu anlamak için bölgeye gelen Ferghana Bölge Valisi Shuhrat Ganiev de saldırıya uğradı ve taş yağmuruna tutuldu.

Ferghana Bölge Mahkemesi, Nazirjon Juraev ve Mahsimjon Ahmedov isimli iki sanığı yaşanan kargaşaya katılmaktan suçlu buldu. İki sanık, beş yıl hapse mahkum edildi. Diğer 20 sanığa ise iki ila beş yıl arasında 'özgürlük sınırlaması' cezası verildi.

 

özbekistan kazakistan sokh soh fergana bölge mahkeme sanıklar şüpheliler ceza verdi verildi 22 kişi 2 kişi hapis özgürlük kısıtlaması kargaşa olaylar yaralananlar