Özdağ: 900 Bin Suriyeliye Vatandaşlık Verildi

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıkladı.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'la birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi lideri Özdağ "AKP, seçimlerde yüz binlerce Suriyeliye oy kullanmaları için vatandaşlık veriyor" dedi.

"Önce paranızı verdiler, şimdi de vatandaşlık vererek vatanınızı veriyorlar. Eskiden bir yabancıya vatandaşlık verildiği zaman bu Resmi Gazete'de yayımlanırdı. Ama Suriyeliler vatandaşlığa alınmaya başladığından beri Türk vatandaşlığına geçen isimler artık Resmi Gazete'de yayımlanmıyor" diyen Özdağ şunları söyledi:

900 Bin Suriyeliye Vatandaşlık Verildi


"Çünkü Türk halkından ne kadar kişiye vatandaşlık verdiklerinin bilgilerini de kaçırıyor. Milletvekilleri sordukları zaman ya cevap vermeden geçiştiriyorlar ya da düşük rakamlar veriyorlar. Ben yıllardan bu yana, bu sayıyı, gerçek sayıyı öğrenmek için birçok girişimde bulundum ve farklı tarihlerde değişik kaynaklardan değişik rakamlara ulaştım

Çok tedbirli davrandığım için de bunu kamuoyuyla paylaşmadım. Ama şimdi en son olarak almış olduğum bir bilgi, en az 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini gösteriyor."
 

suriyeli 900 bin vatandaşlık verildi zafer partisi lideri ümit özdağ duyurdu