Özdağ İYİ Parti'yi Milliyetçilikten Uzaklaşmakla Suçladı

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bugün 'CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak hazırladığı Anayasa Taslağı' ile alakalı basın toplantısı gerçekleştirdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bugün gerçekleştirdiği 'CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak düzenlediği Anayasa Taslağı' ile alakalı basın toplantısında, İYİ Parti'yi milliyetçilikten uzaklaşmakla suçladı.

Özdağ, Genel Başkan Meral Akşener'in 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişiye talimat vererek divandan ve GİK’ten habersiz CHP, Saadet Partisi ve HDP’liler ile birlikte oturup 4 ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlattını ifade etti. 

Özdağ konuşmasının devamında "Esasen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018’de Cumhuriyet gazetesinde verdiği demeçte, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığında Millet İttifakı üyesi İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi’nin Anayasa taslağının bittiğini açıklamış. Ancak sonradan öğreniyoruz ki masada HDP de varmış.  İYİ Parti’nin iki kurucusundan birisi, divan üyesi ve İYİ Parti milletvekili olarak ben bundan tesadüfen haberdar oldum" dedi.

Ümit Özdağ açıklamasının sonunda konuyla alakalı "Ben Gökalp-Atatürk-Türkeş çizgisinde Türk Birliği ülküsüne inanan bir Türk milliyetçisi olarak doğru bildiklerimi paylaştım. Disiplin kurulu üyeleriniz vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Kendisine cesur diyen bir hareketin gerçekten cesur olup olmadığını göreceğiz. Beni ihraç edenler, yarın haklı çıktığım zaman ailelerinin yüzüne nasıl bakacaklarını değerlendirmelidir?

İYİ Parti’den ihraç edilmesi gereken ben değil, bu anayasa taslağını hazırlayan genel başkan yardımcıları Nuri Okutan ve Ahmet Kamil Erozan’dır. Derhal disipline sevk edilmeleri gerekir. Bu partiden ihraç edilmesi gereken, Türkiye üzerinde etnik nüfus çizimleri yapan Salim Ensarioğlu’dur; partinin yetkili kurullarından izin almadan AKP ile yeni bir anayasa taslağı üzerinde hem de bir AKP’li genel başkan yardımcısının başkanlığında yazan AKP emir-komutası altındaki Uğur Poyraz'dır. 

Sayın Meral Akşener ise Türk milletinden, İYİ Parti seçmeninden özür dilemelidir. Bana  gelince ben ihraç edilirsem mahkemeye giderek sonuna kadar demokratik hak ve hukukumu savunacağım. Adım adım Anadolu’yu dolaşarak ülküdaşlarıma ne olduğunu anlatacağım. Türk Milliyetçilerinin, vatanseverlerin bir kez daha aldatılmasını engelleyeceğim" dedi.

ümit özdağ basın açıklaması iyi parti meral akşener ahmet erozan türk milliyetçileri ihraç davası disiplin kurulu tbmm basın toplantısı hdp ile birlik yaptı iyi partiyi milliyetçilikten uzaklaşmakla suçladı prof. d