Özdağ: Kendime Yönelik Suikast Bilgisi Aldım

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine yönelik suikast bilgisi aldığını açıkladı.

Gündemi "siyasi suikast" iddiaları belirlemeye devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kendisine yönelik suikast bilgisi aldığını açıkladı.

HaberTürk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Özdağ, siyasi suikast iddialarına ilişkin "Türkiye kutuplaşmış vaziyette. Suriye'deki Selefi cihatçılar Türkiye'ye gelmiş ve yerleşmiş durumda. Türkiye'de sayısız İŞİD, El Kaide'nin güvenli evleri var. Toplum olağanüstü gergin ve kızgın. Böyle bir ortamda suikastlar dizisi başlayabilir mi? Başlayabilir. Benimle ilgili suikast hazırlığıyla ilgili 3 gün önce bir bilgi geldi. Ben gayri resmi öğrendim. Sizden gizleyen makam bunu doğrulamaz" dedi.

Silah Ruhsatı İçin Başvurdum

"Benim bir koruma polisim var. Tempo çok yüksek bir kişinin koruma gerçekleştirmesi mümkün değil. İçişleri Bakanlığı'na başvurduk ve hala bize bir cevap gelmedi. Bana milletvekili olduğum halde uyduruk bir gerekçe göstererek silah ruhsatı vermeyi reddettiler" diyen Özdağ, "Bunun üzerine Meclis Başkanı'na giderek 'iktidara geldiğiniz günden beri sizin iktidarlarınızdan hiçbir talepte bulunmadım, ama hakkımı istiyorum' dedim. Evraklara bakıp 'haklısınız' dedi. Sonra 1 hafta içerisinde silah ruhsatı çıktı. Evet Türkiye'de tansiyon çok yüksek. Türkiye'yi karıştırmak isteyen dış ya da iç mihraklar böyle bir sosyal zemini çok rahatlıkla karıştırabilir. Türkiye'de 8 milyon yabancı var" ifadelerini kullandı.

Siyasi Suikast İddiaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından kısa bir süre Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu iddiaları "ahlaki olmayan bir tavır" olarak nitelemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "siyasi cinayet" iddialarının ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

HaberTürk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Özdağ siyasi suikast iddialarına ilişkin Türkiye kutuplaşmış vaziyette Suriye'deki Selefi cihatçılar Türkiye'ye gelmiş ve yerleşmiş durumda Türk