ÖZEL HABER | Afet Bölgesindeki Vatandaşlara Binlerce Liralık Faturalar Gönderildi

TAKİP ET

Batı Karadeniz'de sel felaketi yaşanan illerimizde vatandaşlara korkunç ücretler taşıyan faturalar gönderildiği öğrenildi.

Sel felaketi yaşanan Batı Karadeniz'in Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde vatandaşlara faturalara korkunç ücretler yansıtıldığı ortaya çıktı.

Sinop Türkeli'nde yaşayan afetzede bir vatandaş, durumu Tamga Türk'ten Muhammed Âkif'e anlattı.

On binlerce liraya ulaşan faturaların 63 günlük olduğunu belirten M.Ş., "Ancak 30 günlük gelen fatura bile kendi ailem için örnek vereyim 250 lirayı geçmiyordu. Ki zaten bu pandemide ortalama fatura gelecek diye okumadıklarında en fazla 160 lira gelen faturalar 250 lira gelmişti" diye konuştu.

İlçedeki birçok vatandaşa da benzer faturalar geldiğini belirten M.Ş. "Köyde halamla dedem, iki kişinin yaşadığı eve 580 lira fatura geldi" dedi.

Bu Ay Fatura Kesilmeyeceğini Söylemişlerdi

"Nice insan işini kaybetti, burada çok şükür can kaybı olmadı ama örnek verecek olursam benim ailemin iş yeri tamamen gitti. Geçen ay biz fatura kesilmesini beklerken memurlara soran insanlara bu ay afet bölgesi olduğu için kesilmeyeceğini söylemişler. Sonrasında da durum bu şekilde" diyen M.Ş., "Bakanlar da geldi selden hemen sonra, dayımlar konuşmuşlar. İşçilerin de iki aylık maaşlarının devlet tarafından karşılanacağını söylemişler, bakalım öyle olacak mı" ifadelerini kullandı.

Faturalar Neden Bu Kadar Kabarık?

Geçtiğimiz günlerde de Kayseri Tomarza'da bir vatandaşa bin 238 liralık bir fatura gelmiş, mağdur vatandaş faturaların geç kesilmesi nedeniyle yaşanan kademe artışının vatandaşa yansıtıldığını söylemişti. Kayseri Milletvekili  Çetin Arık ise uygulamayı "tefecilik" olarak nitelemişti. Afet bölgesinde kesilen korkunç ücretler içeren faturaların da sayaçların geç okunmasından dolayı ortaya çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Bakan Faturaların Erteleneceğini Söylemişti

16 Ağustos'ta afet bölgesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sinop, Bartın ve Kastamonu'da 1221 trafo merkezi ve dağıtım merkezlerinde hasar olduğunu belirterek faturaların ödeme süresini 3 ay erteleyeceklerini söylemişti. Ancak vatandaşlar sayaçların zamanında okunamamasından kaynaklanan fahiş fiyatlı faturaların devlet tarafından karşılanmasını talep ediyor.

Muhammed Âkif

ÖZEL HABER Afet Bölgesindeki Vatandaşlara Binlerce Liralık Faturalar Gönderildi