Özel Haber | MÜSİAD Yaptırımları Deliyor mu? Belarus Şirketleri MÜSİAD Expo'ya Katılıyor

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar, uzun süre tartışma konusu olmuştu. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan MÜSİAD Expo'ya Belaruslu firmaların katılacağı ortaya çıktı. Söz konusu firmalardan birisi, ABD'nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından ABD ve Avrupa ülkeleri, Rusya'ya ağır yaptırımlar getirdi. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar uzun süre tartışma konusu oldu. Fakat Batı'nın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan bir diğer ülke, Rusya ile "Birlik Devleti" olan Belarus.

ABD'den Türkiye'ye "Yaptırım" Baskısı

ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırımlarını delebilecek konumda olan az sayıda ülkeden biri olan Türkiye, geçtiğimiz aylarda Batılı ülkelerden bu konuda baskı görmüş, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD Hazine Bakanlığı'nın Türk şirketlerini yaptırım uygulanan Ruslarla iş yapmaması konusunda uyardığı mektubundaki yaptırım tehdidini görmezden gelerek "Türk iş dünyası örgütlerine iletilen mektubun iş çevrelerimizde bir endişe yaratması anlamsızdır" demişti.

Belarus Firmaları MÜSİAD'ın Fuarına Geliyor

ABD'nin Türk iş adamlarına yaptırım tehdidinde bulunduğu mektup medyada TÜSİAD ile birlikte anılıyordu. Fakat MÜSİAD'ın düzenlediği MÜSİAD Expo Fuarı'na Belarus firmalarının katılacağı ortaya çıktı.

Fuarda gerçekleştirilecek olan görüşmelerde Belaruslu bir grup firma ve Belarus devlet kurumları temsilcileri yer alacak.

Yaptırım Altındaki Firma da Fuarın Konukları Arasında

2-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul'a gelerek fuara katılacak olan firmalar ve devlet kurumları arasında Belarus Devlet Petrol ve Kimya Şirketi'nin (Belneftekhim) de yer aldığı ortaya çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına en büyük desteği veren Belarus'un yaptırım altındaki Belneftekhim'inin MÜSİAD'ın fuarında bir anlaşmaya varması halinde yaptırımların Türkiye'ye uzanmasının da olası olduğu değerlendiriliyor. 

özel haber müsiad yaptırımları yaptırım deliyor mu belarus şirketleri expo katılıyor