ÖZEL HABER | Tam Kapanmada Her Şeyi Düşündüler, Askeri Düşünemediler

TAKİP ET

Tam kapanmada alkol satışını yasaklamak gibi salgına karşı mücadeleyle alakası olmayan "ideolojik" tedbirler de dâhil olmak üzere yararsız birçok düzenleme yapan "şahsım hükûmeti", Türk askerinin evine nasıl döneceğini düşünmedi bile.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’de 17 gün boyunca tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Tam kapanma şartları gereği il değiştirecek vatandaşların e-devlet ya da Alo 199 üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

YASAK GELDİ KIŞLADAKİ ASKER UNUTULDU 

Seyahat yasağı getirildi ama terhis olacak askerler unutuldu. Türkiye’nin her yerinde birçok kışladaki asker, İçişleri Bakanlığına bağlı “Alo 199” numaralı hattı düşürmeye çalışıyor, sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı operatöre bağlanılamıyor. Terhis olacak askerlerin uçak, tren, otobüs biletleri alması için terhis belgeleri tek başına yeterli değil, bu belgeyle birlikte seyahat izin belgesi de çıkartması gerekiyor. Fakat kışlalarda akıllı telefon kullanmak yasak bu sebepten dolayı e-devlet üzerinden başvuru yapılamıyor.

ÖNCEDEN ALINAN BİLETLER İPTAL OLDU

Nisan ayının başında birliklerine teslim olan bedelli askerler, 1 Mayıs Cumartesi günü terhis olacak. Gidecekleri şehirlere bu tarihe göre program yapan askerlerin önceden aldıkları biletler ise iptal oldu. TamgaTürk’ün edindiği bilgilere göre otobüs firmaları ise yeni biletleri, eski fiyata göre yaklaşık yüzde 50 daha pahalıya satıyor.

Tam kapanma askerler terhis bedelli askerler seyahat belgesi yurt içi ulaşım seyahat şehirlerarası yolculuk otobüs bileti tren bileti uçak bileti otogar sokağa çıkma yasağı Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı alkol sa