Özel Haber | Ukrayna Ordusuna Bağlı Turan Taburu Kuruldu: 'Yaşasın Turan'

TAKİP ET

Özel Haber | Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus ordusuna karşı Ukrayna ordusuna bağlı olarak "Turan Taburu"nun kurulduğu duyuruldu.

Özel Haber

Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle Rus ordusunun Ukrayna topraklarına topyekûn bir saldırı başlatmasının üzerinden yaklaşık 9 ay zaman geçti.

Savaşın başından bu yana Rus ordusu 70 binden fazla asker kaybetti ve Rus diktatörü Putin, savaşın başında aksini iddia etmesine rağmen ülkede kısmi seferberlik ilan ederek 300 bin erkeğin silah altına alınacağını açıkladı.

Savaşın Rus propagandacılarının iddia ettiğinin aksine 48 saatte bitmemesi ve Ukrayna ordusu ve halkının ülke çapında destansı bir direniş sergilemesiyle Rus mezaliminin dünyanın dört bir yanındaki mağdurları, Ukrayna'yla birlikte saf tuttu.

Başta Avrupa'daki çok sayıda Çeçen, Ukrayna ordusuna katılacaklarını açıklamıştı. 

Avrupa'daki Çeçenler Ukrayna'da Rusya'ya Karşı Savaşacak

Turan Taburu Kuruldu: "Yaşasın Turan!"

Fakat artık kâmilen Türklerden oluşan bir taburun Rus işgal güçlerine karşı Ukrayna ordusu saflarında çarpışacakları bildirildi.

Kırgızistan Türklerinden Almaz Kudabek'in komutasında kurulan Turan Taburu, Ukrayna saflarında Rus işgal güçlerine kan kusturacak.

Taburun kurulduğunu Komutan Almaz Kudabek, şu ifadelerle duyurdu:

"Putin'in Emperyalist Rejimini Yok Edeceğiz"

"Selamun aleykum tüm Türkçe konuşan kardeşler!

Putin 'özel askeri operasyon' adı altında Türk halklarına soykırım uyguluyor. İslam'ı kullanan Kadirov bir cihat başlattı. İslam, bizim için kutsaldır. Kutsalımızla oynanmasına izin vermeyeceğiz.

Biz Kadirov'un şeytani rejimini, Putin'in emperyalist rejimini yok edeceğiz. Her gün savaşacağız. İçeride ve dışarıda size dehşet saçacağız.

Yaşasın Turan!

Yaşasın Turan!

Yaşasın Turan!"

turan taburu turan taburu ukrayna rusya rus kuruldu almaz kudabek