Özel Kalem Müdürü Yapılan ve İşe Gitmeyen AKP'li Vekilin Kızı, TOKİ'ye Uzman Olarak Atandı

TAKİP ET

Kütahya Belediyesi'nde "Özel Kalem Müdürü" yapılan ancak işe gitmeyip internet üzerinden kedi satışı yapan Sümeyra Ordu, TOKİ'ye uzman olarak atandı. Sümeyra Ordu'nun eski AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'nun kızı olduğu biliniyor.

Eski AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'nun kızı Sümeyra Ordu'nun Kütahya Belediyesi'nde "Özel Kalem Müdürü" olarak istihdam edildiği, fakat 143 gün boyunca rapor kullanarak işe gitmeden maaş aldığı, internet üzerinden kedi sattığı ortaya çıkmıştı.

Olayı ortaya çıkaran CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, o günlerde Kütahya Belediye Başkanı olan AKP'li Kamil Saraçoğlu ve Sümeyra Ordu Tuncer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Sözcü'nün haberine göre suç duyurusuyla birlikte Sümeyra Ordu Tuncer işe gitmeden aldığı 44 bin 333 lirayı devlete geri ödemek zorunda kaldı. Ayrıca kedi sattığı internet sitesini de kapattı. 

Bunun ardından Sümeyra Ordu Tuncer'in yatay geçişle TOKİ'ye uzman olarak atandığı ortaya çıktı. Atamaya tepki gösteren CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, "Usulsüzlüğü kapatanlar yükseldi. Usulsüzlük yapan da devlet memuru oldu" ifadelerini kullandı.

özel kalem müdürü yapılan ve işe gitmeyen akpli vekilin hüsnü ordu sümeyra ordu tuncer toki uzman olarak atandı