#ÖzelHaber | Mürteci Gruplar, Türk Alman Üniversitesi'ni Hedef Aldı: Öğrenciler Tehdit Edildi

TAKİP ET

Türk-Alman Üniversitesi'nde (TAÜ) 17 Nisan günü düzenlenen haremlik-selamlık iftar, büyük tepki çekti. Fikir ve Medeniyet Kulübü adlı yapının organize ettiği iftara, üniversiteli olmayan birçok kişi katıldı. Rektörlük ise bu duruma göz yumdu.

Türk-Alman Üniversitesi’nde (TAÜ) 17 Nisan günü düzenlenen haremlik-selamlık iftar, büyük tepki çekti. Fikir ve Medeniyet Kulübü adlı yapının organize ettiği iftara, üniversiteli olmayan birçok kişi katıldı. Rektörlük ise bu duruma göz yumdu.

Türk Alman Üniversitesi'nde 'Haremlik-Selamlık' İftar Programı

Rektörlük öğrencileri kapı dışında bıraktı

Mürteci etkinliğe karşı olarak okulun öğrencileri karma iftar düzenine göre bir etkinlik düzenlemek istedi. 18.30’dan sonra üniversiteye gelen ve kimliklerini gösteren öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Öğrenciler, bu kararın gerekçesini sorduklarında ise rektörlükten talimat geldiği cevabını aldı.

Öte yandan, mürteci grubun düzenlediği iftara AKP'li Beykoz Belediye Başkanı da katıldı. Üniversitenin ana unsuru olan öğrencilerin keyfi olarak dışarıda bırakılması, kapı önünde üç saat bekletilmesi ve parmaklıklar arasından iftar yapmaya çalışması büyük bir skandal olarak nitelendirildi.

Namaz bahanesi çöktü

Üniversite rektörü ve genel sekreterinin ise tek yetkili olarak üniversitede olduğu ve öğrencilerin keyfi olarak dışarıda bırakılmas kararlarının bu yönde olduğu öğrenildi. Daha sonra edinilen bilgiye göre, kadın-erkek ayrı gerçekleşen iftar programında erkek rektör ve genel sekreterin kadınların bulunduğu sedirde iftar yaptığı görüldü.

Bu durum, mürteci kulüp başkanının daha önce yaptığı bir açıklamayla çelişti. Kulüp başkanı, kadın-erkek ayrı iftar kararının namaz kılmayı kolaylaştıracağı, başka bir yerde namaz kılamayacakları için verildiğini belirtmişti. Oysa programda namazın başka bir alanda kılındığına dair görüntüler ortaya çıktı.

Etkinliğin mali kaynağı belirsiz

Türk Alman Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci TamgaTürk’e ulaşarak olay hakkındaki detayları aktardı. Düzenlenen iftarın finansmanının nasıl sağlandığı konusunda mürtecilerden çelişkili cevaplar aldıklarını söyleyen öğrenci, şu ifadeleri kullandı:

“Etkinliğin mali olarak nasıl desteklendiğini sorduğumuzda bize çelişkili ve farklı cevaplar verdiler. Önce kendi aralarında para topladıklarını ifade ederken, sonra zengin bir arkadaşlarının olduğunu, en son da AKP'li Beykoz Belediyesi tarafından fonlandıklarını söylediler. Biz etkinliğin biraz pahalıya patladığını düşünüyoruz; çünkü hayli fazla ışıklandırma sistemleri ve okulun üzerinde uçurdukları üç tane kameralı drone'ları vardı.”

Fikir ve Medeniyet Kulübü’nün şaibeli bağlantıları

Mürteci kulübün sosyal medya hesaplarını inceleyen öğrenciler, ilginç bağlantılar keşfetti. “Ramadan at university” adlı bir Twitter hesabının, bu ramazan hem Bilkent’te hem Yıldız Teknik'te hem de Boğaziçi’nde düzenlenen iftar programlarını paylaştığı ortaya çıktı. Daha sonrasında yapılan araştırmalarda, bu hesabın mürteci Boğaziçi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) ile  ilişkili olduğu anlaşıldı.

Ayrıca bu hesapta skandal bir tweet de dikkat çekti. Tweette, kendi düzenledikleri iftara tepki gösterenlere “Heil Hitler” diye hitap edildi. 

Öte yandan, Baran-haber ve Daily İslamist adlı sitelerin de bu kulübün iftar programını destekleyici paylaşımlar yaptığı görüldü. Bu sitelerin şeriatçı terör örgütlerinin sempatizanı ve radikal görüşleri savunduğu biliniyordu.

Kürtçü Terör Sempatizanını Kullanmaya Çalıştılar

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile konuştukları sırada, Kürtçü terör örgütü PKK'nın katlettiği Kahraman Türk Askerlerinin şehadetini "Hayat işte" şeklinde yorumlayan Feyza Berfin Şengül adlı Kürtçü'nün, öğrencilerin düzenlediği iftarda hiçbir şekilde rol almadığı belirtildi.

Daily İslamist adlı mürteci hesap, Feyza Berfin Şengül'ün programı organize ettiğini iddia etmişti.  

türk alman üniversitesi fikir ve medeniyet kulübü iftar rektörlük bisak