Özer Sencar'dan Muhalefete Anket Uyarısı: Herkesi Gerçekçi Olmaya Davet Ediyoruz

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, anket sonuçlarını işaret ederek muhalefete "gerçekçi olmaları" uyarısında bulundu.

MetroPOLL Araştırma'nın Ağustos ayı anketinin sonuçları yayımlandı. Anketin sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı yüzde 33,3 seviyesine ulaşıyor. Cumhur İttifakı ciddi bir oy kaybı yaşıyor, fakat AKP halen birinci parti ve muhalefet, iktidara karşı ciddi bir üstünlük sağlayabillmiş değil.

MetroPOLL Araştırma'nın Ağustos Ayı Anketinin Sonuçları Açıklandı

İsmail Saymaz'dan Muhaliflere İkinci Uyarı

Daha önce de ORC Araştırma'nın anket sonuçlarını işaret ederek erken zafer sarhoşluğuna kapılan muhaliflere uyarılarda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, "AKP en yakın rakibinin dokuz puan önünde görünüyor. Erken ve kolay zafer hissiyle ayakları yerden kesilen muhalifler bu tabloya iyi baksın" dedi.

Buna destek veren Sade Vatandaş YouTube kanalının sahibi Mehmet Koyuncu, "Sokakta da bunu görüyoruz. Ne yazık ki bizim videoları izleyenler AKP gidiyor algısında ancak bize çoğunlukla muhalifler derdi olanlar konuşuyor" ifadelerini kullandı. Saymaz ise buna "Lütfen bunu vurgulayın. Sokak söyleşilerini izleyenler bu ülkede hiç AKP kalmadı, hepsi pişman oldu sanıyor" yanıtını verdi.

Özer Sencar: Herkesi Gerçekçi Olmaya Davet Ediyoruz

İsmail Saymaz'ın uyarısına destek veren MetroPOLL Araştırma Başkanı Özer Sencar, "Evet, herkesi gerçekçi olmaya davet ediyoruz. Rakamlarla oynayarak seçmen tercihlerinin değişmeyeceği gerçeğini herkes dikkate alsın" ifadelerini kullandı.

Anket Ortalamaları Ne Diyor?

Ağustos ayında yapılan 10 anketin ortalamasına göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40'ın altında ve Millet İttifakı yüzde 42,81 seviyesinde.

Altılı masanın oy oranı yüzde 47'ye dayanmış durumda, fakat Nisan ayında yapılan seçim kanunu değişikliğiyle altı partinin seçime ittifakla girmesi durumunda elde edecekleri avantaj da büyük ölçüde ortadan kalkmış durumda. 

Ağustos Ayında Yapılan 10 Anketin Ortalaması

 

özer sencar muhalefete anket uyarısı herkesi gerçekçi olmaya davet ediyoruz iyi parti akp chp mhp hdp zafer partisi iktidar seçim ismail saymaz