Özer Sencar: Erdoğan'ın Üst Sınırı Yüzde 42, Kılıçdaroğlu Yüzde 45'e Kadar Gidebilir

TAKİP ET

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar yöneticisi Özer Sencar, seçim anketleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun yüzde 42'de tıkandığını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 45'e kadar çıkabileceğini söyledi.

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar yöneticisi Özer Sencar, seçim anketleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunun yüzde 42’de tıkandığını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 45’e kadar çıkabileceğini söyledi.

“Martta liderlik değişti”

Gazeteciler Yavuz Baydar ve Dicle Baştürk’ün sorularını yanıtlayan Sencar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda bir adayın kazanma ihtimalinin olmadığını belirtti. Sencar, “Uzun bir süredir anketlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde olan Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu üstünlüğünü martta kaybettiğini” ifade etti.

“İnce’nin oyu düşebilir”

Sencar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de seçim yarışında etkili olduğunu ancak ani yükselişinin ani düşüşe de yol açabileceğini kaydetti. Sencar, “İnce bir anda yükseldi. Bu yükselmeler, kısa sürede tekrar düşüşü getirir. Bu kadar ani yükselişlerin ani düşüşleri de olur. İnce adaylıktan çekilir ya da oyu düşerse şartlar değişir.” dedi.

metropoll özer sencar kemal kılıçdaroğlu recep Tayyip Erdoğan Muharrem İnce