Özgecan Aslan 7 Yıl Önce Bugün Vahşice Katledildi

TAKİP ET

Özgecan Aslan 7 yıl önce bugün vahşice öldürüldü.

Mersin'de bulunan Çağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Psikoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Özgecan Arslan, 11 Şubat 2015'de okuldan çıkmış ve bir AVM'de arkadaşıyla birlikte vakit geçirmişti.

AVM'den çıktıktan sonra arkadaşının yanından ayrıldı ve Mersin'deki evine gitmek üzere şehirlerarası taşımacılık yapan minibüse bindi. Ve bundan sonra Özgecan'dan bir daha haber alınamadı. 

Ailesi aynı gün Özgecan Aslan'dan haber alamadıklarını belirterek polise başvurdu ve jandarma ekipleri şüphelendikleri bir minibüste rastladıkları kan izi üzerine minibüsteki şahısları gözaltına aldı. İlk sorguda bir sonuca ulaşılamayınca şahıslar salıverildi. 

Ancak araçtaki şapkanın Özgecan'a ait olduğunun Aslan'ın babası tarafından teşhis edilmesiyle jandarma ekipleri şüpheli iki şahsı yeniden gözaltına aldı. Sorguda cinayeti itiraf eden Suphi Altındöken'in ve arkadaşının bahsettikleri 3. kişi, Suphi Altındöken'ın aranmasına girişildi.

Olay Nasıl Yaşandı?

Suphi Altındöken'in verdiği ifadeye göre direksiyondaydı. Normal istikamet olan D-400 karayolu yerine Tarsus-Mersin Oto Yolu'na girmesi üzerine Özgecan, kaçırıldığını ve başına kötü bir şey geleceğini anladı.

Kendini korumak isteyen Özgecan sürücü Suphi Altındöken'e tepki gösterdi. Tartışmayla birlikte Özgecan'a tecavüz girişiminde bulunan Suphi Altındöken, Özgecan'ın kendisini biber gazıyla korumaya çalışması üzerine genç kızı defalarca bıçakladı. Özgecan'ı demir çubukla döven Altındöken, Tarsus'a geri döndü ve olayı babasıyla bir arkadaşına anlattı. Olay yerine dönen 3 kişi genç kızın cesedini ormanda yaktı. Özgecan'ın direndiği sırada tırnaklarını Suphi Altındöken'in yüzüne geçirmesi nedeniyle DNA eşleşmesinden kurtulmak için şahıslar genç kızın ellerini kesti.

Otopsi raporunda Özgecan'ın tecavüze uğramadığı tespit edilirken Mersin Barosu avukatları Özgecan'ı vahşice katleden şahısları savunmayı reddetti. 

Katili Cezaevinde Öldürüldü

Olayın duyulmasının ardından tüm yurtta kadın cinayetlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi.  3 sanık mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldı.

Katillerden Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan 2016'da Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Gültekin Alan tarafından öldürüldü. Suphi'nin babası Necmettin Altındöken ise yaralandı. Katil Altındöken'in cesedi bilinmeyen bir yere gömüldü.

Özgecan'ın Adı Her Yerde

Özgecan Aslan'ın adı, Silifke'deki Göksu Parkı'na, Buca'da bir sosyal merkeze, İstanbul Çekmeköy'de bir parka, Beylikdüzü'nde bir kültür merkezine verilerek ölümsüzleştirildi. Genç yaşında katledilen Özgecan'ın ölümü, Çalınmış Hayatlar adlı yapımla anlatıldı.

Mersin Şehir Mezarlığı'na defnedilen Özgecan Aslan için melek figürlü bir anıt mezar hazırlandı. Ölümünün üzerinden geçen 7 yılın ardından Özgecan, unutulmadı, unutulmuyor, unutulmayacak.

Ölüm yıl dönümünde Özgecan'ı mezarı başında anan ailesi, "Özo"yu unutmayanlara teşekkür etti.

özgecan aslan 7 yıl önce bugün 2015 ahmet suphi altındöken katil gültekin alan mersin tarsus