Özgür İdil-Ural Hareketi'nden Kazan Tatarlarına: Ukrayna'daki Savaşa Destek Vermeyin

TAKİP ET

Özgür İdil Hareketi, Kazan Tatarlarına Rus emperyalizminin işgal hareketine destek vermemeleri çağrısında bulundu.

Qırım Haber Ajansı'nın (QHA) haberine göre Kazan Tatarlarının haklarını savunan Özgür İdil-Ural Hareketi, Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal girişimine karşı çıktı.

Dünya Tatar Kongresi Ulusal Konseyi Vasil Şayhraziyev'in 8. Dünya Kazan Tatarları Kongresi kararına Rusların Ukrayna işgaline verdiği adla sözde "özel askeri operasyona destek" hakkında bir madde eklemek istediğini açıklayan Özgür İdil Ural Hareketi, bu girişime tepki gösterdi.

Özgür İdil Ural Hareketi'nden yapılan açıklamada Dünya Kazan Tatarları Kongresi delegelerine Ukrayna işgalini destekleyen bu kararın kabulü için oy kullanmama çağrısı yapıldı.

"Halkımızın Adının Moskova Emperyalizminin Çıkarları İçin Kullanılmasına İzin Vermeyin!"

Vil Mirzayanov, Rafis Kaşapov, Farit Zakiyev, Roza Kurban, Kamil Sukayev, Nafis Kaşapov, Zulfira Boyko ve diğer isimlerin imzaladığı açıklamada "Halkımızın adının Rus ordusunun ve Moskova emperyalizminin çıkarları için kullanılmasına izin vermeyin! Şayhraziyev’e Ukrayna’daki savaşa destek sözleri içeren bir kararı oylamaya sunmaya izin vermeyin! Halkların hapishanesi çökecek, Tataristan özgürlük ve bağımsızlık kazanacak öte yandan siz kongredeki sessizliğinizden utanacaksınız, çocuklarınıza ve torunlarınıza Putin’i ve Rusya’yı savaş suçlarında neden desteklediğinizi utanarak açıklayacaksınız" ifadelerine yer verildi.

özgür idil hareketi kazan tatarları ukrayna savaşa destek vermeyin Vil Mirzayanov Rafis Kaşapov Farit Zakiyev Roza Kurban Kamil Sukayev Nafis Kaşapov Zulfira Boyko