Özgür Özel: Bir Partinin Propaganda Şarkısını Polis Bandosuna Çaldırmak Devletin Çivisini Çıkarmaktır

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin "Türkiye Yüzyılı" şarkısının polis bandosuna çaldırılmasına tepki gösterdii.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, polis bandosunun AKP'nin "Türkiye Yüzyılı" şarkısını çalmasına tepki gösterdi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir yaklaşım kabul edilemez. Bu noktadan sonra söyleyeceğimz sözler, devletin çıkan çivisine ilişkindir. Bu yüce çatı altında 16 tane avize var. Bir partinin yeni propaganda ve seçim şarkısını polis bandosunu çaldırmak, bu devletin çivisini çıkarmaktır. Bu devlete değer veren herkese söylüyoruz; bu devletin çivisini çıkarmak, milletin oyuyla şımarıp artık milletin aklıyla alay etmektir. Sonra bir de üstüne üstlük, Emniyet Müdürlüğü’ne açıklama yaptırıp, bunu A Haber muhabirine yazdırıp, hâlen daha 'Türkiye'nin yüzyılını sahipleniyoruz’... Böyle bir açıklama olamaz, yapılamaz. Böyle bir açıklama, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de yakışmaz, İçişleri Bakanlığı’na da yakışmaz, Türkiye Cumhuriyeti'ne de yakışmaz.

"Bu Devletin Çivisini Çıkarmaktır"

Yazıklar olsun! Bu kafadakilerin ellerinde bulundurdukları bu yetkiyle yaptıklarına. Ya bir vicdanınıza sorun ya. Altı ay sonra iktidar değişti, altı ay sonra geldi CHP, bando çalıyor CHP marşı; olur mu arkadaşlar? Emniyet Müdürlüğü diyor ki 'Altı okumuzu sahipleniyoruz’. Olur mu? Biraz insaf, biraz vicdan, biraz edep! Bir partinin yeni propaganda ve seçim şarkısını polis bandosunu çaldırmak, bu devletin çivisini çıkarmaktır. Bu devlete değer veren herkese söylüyoruz; bu devletin çivisini çıkarmak, milletin oyuyla şımarıp artık milletin aklıyla alay etmektir.

A Haber Muhabirinin Yazdığı EGM Açıklaması

Sonra bir de üstüne üstlük, Emniyet Müdürlüğü’ne açıklama yaptırıp, bunu A Haber muhabirine yazdırıp, hâlen daha 'Türkiye'nin yüzyılını sahipleniyoruz’... Böyle bir açıklama olamaz, yapılamaz. Böyle bir açıklama, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de yakışmaz, İçişleri Bakanlığı’na da yakışmaz, Türkiye Cumhuriyeti'ne de yakışmaz. Yazıklar olsun, bu kafadakilerin ellerinde bulundurdukları bu yetkiyle yaptıklarına. Ya bir vicdanınıza sorun ya. Altı ay sonra iktidar değişti, altı ay sonra geldi CHP, bando çalıyor CHP marşı; olur mu arkadaşlar? Emniyet Müdürlüğü diyor ki 'Altı okumuzu sahipleniyoruz’. Olur mu? Biraz insaf, biraz vicdan, biraz edep."

özgür özel bir partinin propaganda şarkısı türkiye yüzyılı polis bando çaldırmak devletin çivisini çıkarmaktır chp