Özgür Özel: 'Bozuntu' Kısmını Geri Alıyorum, Diktatör Sizin Olsun

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “beşinci kol” çıkışına karşı "diktatör bozuntusu" ifadelerini kullanmasına AKP iktidarından tepki gelmesinin ardından “‘Bozuntu’ kısmını geri alıyorum ‘diktatör’ sizin olsun” dedi.

Erdoğan’ın “beşinci kol” çıkışından sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu terimin İspanya iç savaşında diktatör Francisco Franco tarafından kullanıldığını hatırlatarak, "Franco'nun özelliği 36 yıl diktatörlük yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, 18. yılında bir 18 yıl daha yapmak için ancak ve ancak Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor” sözleriyle yüklenmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Özel'in konuşmasının ardından Twitter üzerinden, "Türkiye’nin, başta savunma sanayii olmak üzere yerli ve millî tüm unsurlarıyla bölgesel ve küresel düzeyde dengeler bozup yeni dengeler kurduğu bu kritik eşikte, kirli ittifaklar kuran bu kokuşmuş zihniyet hem millet nezdinde hem hukuk önünde elbette hesap verecektir" ifadelerini kullanmıştı.

özgür özel fahrettin altun francisco franco diktatör erdoğan diktatör bozuntusu