Özgür Özel: CHP Genel Başkanlığı'na Adaylığımı İlan Ediyorum

TAKİP ET

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunuyor.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde basın açıklamasında bulunuyor.

Özel'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

"Bu bir yolculuğun hikayesidir. Bu artık korkmayanların hikayesidir. Bugün dinleyeceğiniz 28 Mayıs'ı sabahı 81 ilde uyanıp da o günden beri huzurlu bir uyku uyuyamayanların hikayesidir. Seni bu karara ne itti diye soranlara 'Babamın, benim ve kızımın arkadaş grupları' diyenlerin hikayesidir. 30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı kararıyla yürekleri dağlamasına engel olamamanın hikayesidir. Hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Bir daha aynı hataları yapmamak için azim ve inanç taşıyan gençlerin ve kadınların hikayesidir.

Ellerinizdeki kitapçık bu amasız fakatsız çıkılan yolculuğun ilk adımıdır. İlk adımdır ama kararlıdır, birikmiştir, kollektiftir. Tek bir kişinin değil bir kadronun attığı adımdır.

Yeni yüzyılda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla yol alacağız. Ülkemizin kaderini değiştiren, nice devrime imza atan bir siyasi irade bunu yine yapacak güce ve kudrete sahiptir. Daha önce başardık, yine başaracağız. İş cinayetlerini artıran üretim baskısından, grev yasaklarından sendikal baskıya emekçi sınıfının yanından ödünsüz pozisyon alıyoruz. Kutuplaştıran siyaset anlayışını reddediyoruz. Etnik ve mezhepsel kutuplaşmayı kabul etmiyoruz. Tüm farklılıkları kucaklıyoruz. Toplumu dikine kesen ve ayrıştıran siyaseti reddediyor, yatay siyaset anlayışını savunuyoruz.

İttifak siyaseti, ittifak kuranların birbirine benzediği bir siyaset olmamalıdır. İttifaklar, parti vicdanında karşılık bulacak şekilde tasarlanmalıdır. Partimizin 39 milletvekilini başka partilere vermesi parti tarihinde unutulmayacak hasarlar bırakmıştır. Bu süreç parti içi denetime kapalı olarak yürütülmüştür. Seçilmiş kurullar dahi bilgilendirilmemiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez.

İstanbul Sözleşmesi'nden hukuksuz çekilme kararından güç alanların yeni hedefleri var: 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun, çocukların cinsel sömürüsünü engellemek için Lanzarote Anlaşması ve kadın erkek eşitliği artık hedeftedir.

Kadınların etkin olacağı siyaset tarzını etkin kılmak için, sağlık hizmetlerinden herkesin yararlanabileceği bir Türkiye için, başka Somalar, Ermenekler yaşanmaması için, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum. Çağrımız Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarınadır. CHP değişirse Türkiye değişir."

Özel konuşmasında PKK iftiralarını savunan Sezgin Tanrıkulu'na da sahip çıkarak "Sezgin Tanrıkulu meselesi bir olgu olarak değinmek istediğim bir konu. Tanrıkulu kendisine TSK ile ilgili verdiği soru önergesine dair soruya cevap verirken bir kesit alındı ve linç edildi. Özetle -TSK'yı temizlemek için bu sorular sorulmalıdır- demiştir. Ama AKP'nin hedef göstermesiyle o kısa video izlendi ve çanak tutanlar oldu. " ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Özel'in adaylık konuşmasında dağıtılan tutum belgesinde bir takım vaatlerden söz edildi. Parti içi demokrasi ile ilgili kısımda Genel Başkan'ın tüm üyeler tarafından seçileceği vaat edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e Destek: CHP Değişirse Türkiye Değişir

Özgür Özel'e Destek Veren Vekil ve PM Üyeleri CHP Genel Merkezi'nde

özgür özel basın açıklaması genel başkanlık