Özgür Özel: CHP Sağa Kaydı, Düzelteceğiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını iddia etti ve bunu düzelteceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını iddia etti ve bunu düzelteceğini söyledi.

Mayıs 2023 seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başlatılan değişim hareketinin en güçlü figürleri arasında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği genel başkan adayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin sağa kaydığını iddia ederek bunu düzelteceğini söyledi.

Birgün'e konuşan Özgür Özel "Bir tarafa Roboski’yi koyup, bir tarafa başını örttüğü için öğrencilerin eğitim hakkının elinden alınmasını koyup, örtünme özgürlüğü kadar örtünmeme özgürlüğünün de öne çıkarılması, hayat biçimine müdahale edilmesine karşı olunduğunun söylenmesi ve tam özgürlükçe bir çizgiden yaklaşıp Türkiye’nin geçmişteki tüm travmalarıyla helalleşecek cesaretteyiz, denilmesi gerekirdi. Kürtlerin, Aleviler’in yaşadığı travmalarda buna dahildir, 80 darbesi sonrası sağcıların yaşadığı işkenceler de buna dahildir diyerek ortaklaşılmadığı için bu işin bir ayağı topalladı, samimiyeti sorgulandı.

Sonuçta Genel başkanın da yalnız kaldığı görüşüne katılıyorum, çünkü ortaklaşmadan yola çıktı. Örneğin, mutfak videolarının çok samimi, çok inandırıcı tarafı var. Ama bir taraftan da hazır olmadığımız birçok hamleyi mutfak videolarından öğrendik biz de. Evet, CHP sağa kaydı ama biz düzelteceğiz." ifadelerini kullandı.

özgür özel chp sağ özgür özel helalleşme özgür özel genel başkanlık chp chp değişim özgür özel chpde genel başkanlık yarışı