Özgür Özel de 36 Etnik Unsuru Saymaya Çalıştı

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Özgür Özel de 36 etnik unsuru saymaya çalıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli'de konuştu. Özel, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu gibi 36 etnik unsuru saymaya çalıştı.

İmamoğlu Aday Tanıtım Toplantısında 36 Etnik Unsuru Saymaya Çalıştı, 5'te Tıkandı

'Emekli, Kılıçdaroğlu Sayesinde İkramiye Alıyor'

Emeklilerin ikramiyeleri eski CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde aldığını ileri süren Özel, şu ifadeleri kullandı:

''Burada kocaman bir alkış yollamak lazım. Emekli ne alıyor, emekli bayrak ikramiyesi alıyor. Kimin sayesinde, Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde. Kemal Bey, 2015’te emekliye birer bayram iki maaş ikramiye dedi, bunlar veremezsin dedi. 1 Kasım’da baktılar, seçim gidiyor. 7 Haziran’ı kaybettiler. Biz de vereceğiz dediler. 3 sene vermediler, 2018 seçimlerine bir ay kala verdiler. Ne verdiler, bin lira. O gün biz dedik ki bin lira olmaz, asgari ücret ver. Yok dedi, bin lira vereceğim. Beğenmediğimiz bin lira o gün 24 kilo kıyma alıyordu, o bin lirayı 3 sene sonra 2 bin lira yaptılar. Bu sene 5 bin yapacağız diye söz verip 3 bin lirada bıraktılar. Bakın, ilk kez 2018’de emeklinin bayram ikramiyesi bin lira, 24 kilo kıyma alırken şu anda 3 bin lira, sadece 6 kilo kıyma alabiliyor. Yani sadece 2018’den bugüne 6 yılda emeklinin sofrasından, buzdolabından, kursağından tam 18 kilo kıymayı çaldılar, sadece emekli ikramiyesiyle. Emekli, hakkını yiyenden 31 Mart’ta hesap soracak mı? Eğer 31 Mart’ta emekliler, emekçiler, esnaflar, çiftçiler, yoksullar hesap sorurlarsa her şey mümkün. Yok bırakırlar da ne hâli varsa görsün derlerse 1 Nisan tarihinden itibaren ne diyorlar, acı reçeteyi içireceğiz, kemerleri sıktıracağız, sıkı para politikası uygulayacağız.''

36 Etnik Unsuru Saymaya Çalıştı

Muhafazakar demokratları oylarına inandığını belirten Özel, yaptığı konuşmada 36 etnik unsuru saymaya çalıştı:

''Hataylı depremzedeye ‘Oy vermezsen hizmet yok’ diyorlar. ‘Orduya oy vermezsen doğal gaz yok’ diyorlar. Sakarya’ya gidip ‘Hizmet getirmeyiz’ diye tehdit ediyorlar. Bir de yanlarına Hizbullahçıları, domuz bağcıları, kadın düşmanlarını almışlar. Buradan hepinize çağrımdır. Cumhur İttifakı var, o bir korku, tehdit ittifakıdır. O bir şantaj ittifakıdır. O sizi yoksullaştıran, yalnızlaştıran bir ittifaktır. Karşısında çok büyük bir ittifak var. O ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakında sosyal demokratlar var, milliyetçi demokratlar var. Türkiye ittifakında muhafazakar demokratlar var. Türkiye ittifakında Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Boşnaklar, hepimiz varız. Bu ülkeyi seven herkes var. Hep birlikteyiz. Türkiye ittifakının renkleri ay yıldızlı al bayrağın renkleridir. Türkiye ittifakının rengi kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Türkiye ittifakı kazanacak. Geçen sefer nasıl kazandıysak çok daha büyük şekilde kazanacağız. Ben size inanıyorum. Ben muhafazakar demokratlara inanıyorum; haramdan, yalandan korkanlara, israftan bıkanlara, bu gördüklerine inanamayanlara inanıyorum.”

 

Özgür Özel Ekrem İmamoğlu 36 etnik unsur ekrem imamoğlu 36 etnik unsuru saydı kırklareli CHP yerel seçimler