Özgür Özel'den Canikli'nin Yolsuzluk İddiasına Cevap

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin İBB'de yolsuzluk iddiasına yanıt verdi.

TBMM'de süregelen bütçe görüşmelerinde AKP grubu adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, İBB'nin otobüs bakım ihalelerinde 732 milyon liralık yolsuzluk olduğunu iddia etmiş, "Tarihin en büyük yolsuzluğu. Sadece 7 ihale. 1993'teki İSKİ skandalı bunun yanında devede kulak kalır" ifadelerini kullandı.

"Sadece belli firmalar giriyor, o firmalara diyorlar ki 'Siz, eksik belge verin, ihale dışı kalın'. Tek başına ihaleyi alan o firmaya da yaklaşık maliyet rakamı idare tarafından bildiriliyor, söyleniyor. Yoksa o rakamı yakalaması mümkün değil, eşyanın tabiatına aykırı, milyonda bir ihtimal. Hepsinde tam bir tezgah kurulmuş. Saadet zinciri. Müthiş bir organizasyon" diyen Canikli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na dönerek "Maliye müfettişliği görevinde bu tür soruşturmaları çok yaptım. Kanuna, mevzuata aykırılıklarla karşılaştık, gereği yapıldı. Sistematik bir yolsuzlukla hiç karşılaşmadık bugüne kadar. Tarihin en büyük yolsuzluğu. Sadece 7 ihale. 1993'teki İSKİ skandalı bunun yanında devede kulak kalır. Sizin de sorumluluğunuz var. 'Duymadık, bilmedik' demeyin, onun için söylüyorum. Şimdi yapılması gereken şu; gideceksiniz, hesap soracaksınız. Tamam, Sayın Kılıçdaroğlu TÜİK'e gidin ama önce baskını buraya yapın. Şu ara biz bu görüşmelere devam ederken orada ihale yapılıyor ve belediye, devlet soyuluyor. Bugüne kadar bu şirkete 1.8 milyar liralık ihale verilmiş" iddiasında bulundu.

Özgür Özel'den Cevap

Canikli'nin iddiasına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir ülkenin bütçesi hakkında grubu adına 30 dakika gibi bir süre alıp, söyleyecek hiçbir şeyi olmayıp, içinde bulundukları tükenmişlikten meseleyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sayıştay raporuna getirecek duruma Allah kimseyi düşürmesin" diye konuştu.

Canikli'den İBB'nin Sayıştay raporunda yer alan sorulara verdiği cevapları okumasını isteyen Özel, "hırsızlık" kelimesinin hesabını soracaklarını belirterek "Geçmişte yaptığınız her türlü rezaletin hesabını siyaseten de soracağız. Günü gelince Yüce Divan yargılamasını dikkatle takip edeceğiz sizin için" dedi.

özgür özel nurettin canikli ibb yolsuzluk otobüs ihale iski skandalı devede kulak kalır yüce divan