Özgür Özel'den Erdoğan'a: Bugüne Kadar Vatan Bölünmediyse, Bayrak İnmediyse, Ezan Dinmediyse Emekliler Sayesinde

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Emekli Buluşması'ndaki konuşmasında, ülkeyi 20 yılı aşkın süredir yöneten AKP hükümetinin Türkiye'yi derin ekonomik krize sürüklediğini savundu.

CHP Genel Başkanı Özel, parti genel merkezinde düzenlenen Emekli Buluşması'ndaki konuşmasında, ülkeyi 20 yılı aşkın süredir yöneten AKP hükümetinin Türkiye'yi derin ekonomik krize sürüklediğini savundu. Emeklilerin sorunlarına ve iktidarın emekliye verdiği açlık sınırının altındaki aylığa ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, iyileştirme talep etti:

"Emekliler ömürleri boyunca çalıştılar. Bu ülke için çalıştılar. Aileleri, evlatları için çalıştılar. Hatta birçoğu artık rahat etmesi gerektiği halde emekli olduktan sonra hiç bilmedikleri işleri yapmaya razı gelerek, bir ek maaş almak peşinde hala çalışıyor. Bir emekli niye çalışır? İşsiz bir çocuk vardır da torunlara bakmak için çalışır. Üniversitede okuyan bir evlat vardır da onun harçlığını yollayabilmek için çalışır."

Özel,  hükümet emeklinin sesini duymazsa çok yakında hep beraber meydanlara çıkıp emeklinin sesini duyuracaklarını söyledi. 

'Bunun Hesabını Emekliye Vereceksiniz'

Emeğe ve emekliye sahip çıkacaklarını belirten Özel, "Tayyip Erdoğan, emekliler bundan sonra susmayacak. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Özel şunları ifade etti:

"Buradan emeklilere şunu söylüyorum, bugüne kadar hep ezildiniz, hep unutuldunuz, ihmal edildiniz. Hep bir mesele vardı, sizin sorununuzdan önemliydi. Bundan sonra sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok. Bunu kabul etmiyoruz. Çıkıyor emeklinin karşısına, biliyorum diyor, bilmeni ve kabul etmeni istiyor. Açsın, yoksulsun, sıkıntın büyük ama tehlike de büyük.

Ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler, bayrağı indirecekler oyu bana ver. Kardeşim bu memlekette bugüne kadar bu vatan bölünmediyse, bu bayrak inmediyse, bu ezan dinmediyse senin hamasetin yüzünden değil, bu emekliler sayesinde inmedi. 5 vakit ezanı okuyan müezzin emekli değil mi? Namazı kıldıran imam emekli değil mi? Hudut boyunda bayrağı dalgalandıran asker, uzman çavuş emekli değil mi? Bugüne kadar bu ordunun yemeğini pişirenler, ekmeğini pişirenler, bu ordunun evlatlarını yetiştirenler emekli öğretmenler, aşçılar, hizmetliler değil mi?"

özgür özel chpli emekliye zam maaş erdoğan akp