Özgür Özel'den Erdoğan ile Görüşmelerine İlişkin Açıklama: Bir Çalışma Ziyareti Olacak

TAKİP ET

Özgür Özel, TBMM'deki resepsiyon sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonuna katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, resepsiyon sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile Haftaya Görüşeceklerini Açıkladı

'Nezaket Görüşmesi Değil, Bir Çalışma Ziyareti Olacak'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirecekleri görüşmeye ilişkin Özel, şu ifadeleri kullandı:

 "Sayın Cumhurbaşkanı'na sormam gerekenleri sordum ama bu aramızda. Gerçekleştireceğimiz görüşme bir nezaket görüşmesi değil bir çalışma ziyareti olacak. Her iki tarafın da gündemleri var. Randevu netleşince görüşmenin içeriğini devlet geleneklerine uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz"

Anayasa

Özel yeni anayasa tartışmalarına dair de şu yorumu yaptı:

"Ben sayın Erdoğan'ı dinlemeden bir şey diyemem. Büyük ihtimalle Sayın Erdoğan belli arkadaşlarını görevlendirecektir. Nasıl kapsam düşündüklerini... Bir kırmızı çizgiden önce bir başlangıç hattının olması lazım. Siz şimdi anayasayı değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Son anayasa Sayın Erdoğan için yapıldı. Bu anayasaya uyuyor mu? Ben AİHM kararlarına uymadığını biliyorum. AYM kararlarını son Can Atalay örneğinde tanımıyor. 1 Mayıs'ta Taksim'in açılmasına ilişkin AYM kararına uymuyor. Pek çok AYM kararına uymuyor. Mevcut anayasaya uyan bir Erdoğan bizimle geleceğe dönük bir anayasa konuşabilir"

Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan görüşme 23 nisan resepsiyon