Özgür Özel'den Ortak Bildiri Açıklaması: Bildiri İmzalamakla Şehit Gelmiyor Olsa Ben Günde 5 Bin Tane Bildiriye İmza Atayım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin imzalamadığı ortak bildiri hakkında konuştu.

Irak'ın kuzeyinde 12 kahraman Türk askerinin şehit olmasının ardından İYİ Parti'nin önerisiyle mecliste bulunan partiler, terörü kınamak amacıyla ortak bildiri yayınlama kararı almış ancak CHP ve PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti bildiriyi imzalamayı kaul etmemişti.

İYİ Parti TBMM'nin PKK Terörünü Kınaması İçin Metin Sundu: CHP İmza Atmadı, Grup Başkanvekilleri Arasında Tartışma Çıktı

Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve ortak bildiriye imza verilmemesinin sebebini açıkladı. İktidara bazı sorular yönelttiklerini ancak yanıt alamadıklarını söyleyen Özel, "Hataları yapan soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Ancak 'Biz ezbere anlayışla ana muhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım imza atar.' Yapmayız" dedi. "Lojistik dezavantajlar olduğu söyleniyor, askerlere zaman zaman yiyecek bile ulaştıramadığımız söyleniyor" diyen Özel iktidara, "Canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz terör örgütünün elinde mi?" diye de sordu.

Konuşmasının devamında Özel şu ifadeleri kullandı:

"Şehit haberleri peşi sıra gelince şunu söyledik, MSB gelsin meclisi bilgilendirsin. Sonra bildiri mi imzalayacağız, ortak tavır mı takınacağız, yanlışı hatayı gidereceğiz, bir daha şehit gelmesin diye hep birlikte inisiyatif mi alacağız, bunu hep beraber konuşalım.’ Yanıt; ‘Siz bildiriye imza atın.’ Öyle yağma yok bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, Erdoğan propaganda yapıyorlar, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz. Bugün saat 11’de açıldık. Meclis’te Bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu hükümet bilgilendirecek mi diye. Hayır dedi. Şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis'te. Soruyoruz:

20 aydır pençe kilit operasyonu sürüyor hedefleri neydi hedefe ulaşıldı mı? Ulaşıldıysa niye oradayız, ulaşmadıysa nedenleri nedir? Soruyoruz, Pençe Kilit operasyonu bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? Pençe Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerin dışında şehit var mı ya da bazı şehitlerimiz terör örgütünün elinde mi ya da canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz terör örgütünün elinde mi? Bu soruları yanıtlamasını istiyoruz. Ve yeni şehitlerin gelmemesi için asgari alandaki tartışmaları sormak istiyoruz. Lojistik dezavantajlar olduğu söyleniyor, askerlere zaman zaman yiyecek bile ulaştıramadığımız söyleniyor. Bu sorulara cevap verilmesini istemek suç değil hata değil, hakkımızdır.

Hataları yapan soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Ancak bir ezbere anlayışla ana muhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım imza atar.' Yapmayız. O metne imza atmadık o metinde terörü kınıyorlar bizim yayınladığımız metinde açıkça lanetliyoruz. Ne vardı da siz imza atmadınız diyorlar ne vardı da imza attınız, neden iktidara nefes oluyor güç veriyorsunuz onları bu sorunları çözüyor mu?

Bir başka partinin sözcüsü ne vardı da siz imza atmadınız diyor. Ne vardı da siz imza attınız, neden iktidara nefes oluyor güç veriyorsunuz onları bu sorunları çözüyor mu?" 

özgür özel chp açıklama bildiri