Özgür Özel: Franco Özentisi Diktatör Bozuntusunu Milletimiz Sandıkta Gönderecektir

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hakkında sert açıklamalar yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik sözleri hakkında sert açıklamalar yaptı.

AKP'nin siyaseten muhalefet karşısında zayıf kaldıkları anda karşı tarafı marjinalleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Özel, "Zaten iki lafın başı, siyaseten yenemeyince bizi ötekileştirip şeytanlaştırmaya çalışan anlayış. Sırf yerek seçimleri kazanilmek için bütün terör örgütlerinin önce adını sayıp bize yakıştıran sonra terörist başından mektup okutan anlayışın söylediği işe bak" şeklinde konuştu. 

Konuşmasının devamında Özel, Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Son 7 yıldır saldırıları nasıl boşa çıkardıysak, bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız" sözleriyle muhalefeti işaret ettiğini söyleyerek "Bu Franco özentisi diktatör bozuntusuna milletimiz ilk sandıkta, geldiği sandığı gösterip geldiği gibi gönderecektir" ifadesini kullandı. 

"5. kol faaliyeti" tanımının ilk kez İspanya-Fransa iç savaşında milliyetçi güçlere liderlik eden diktatör Francisco Franco tarafından kullanıldığını hatırlatan Özel, "Franco'nun özelliği 36 yıl  diktatörlük yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, 18. yılında bir 18 yıl daha yapmak için ancak ve ancak Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor. Yok öyle bir şey" dedi.

Özel, muhalefete "5.kol" demenin siyasette ve muhalefette yeri olmadığını sözlerine ekledi. 

özgür özel chp erdoğan akp franco diktatör terörist