Özgür Özel, Lütfü Savaş'a İlişkin Eleştirilere Yanıt Verdi: Kırsaldan Acayip Oy Alıyor, Başka İsimleri Koyduğumuzda Kaybediyoruz, Alternatif Bulamadık

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler için yapılan bazı aday tercihleriyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

6 Şubat'ta en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş CHP tarafından yeniden aday gösterildi.

CHP'nin bu kararı büyük tepkilere neden oldu. Tepkilere yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük” dedi. Daha önce depremde yıkılan kentlerde belediye başkanlarının da sorumluluğu olduğunu belirten Özel bu kez "Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum." dedi.

Hatay'da Lütfü Savaş'ı Yeniden Aday Gösteren Özgür Özel'in 'Hatay'da Vereceğimiz Karar Tarihi Bir Karar Olacak' Sözleri Yeniden Gündem Oldu

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Özel’in açıklamaları şöyle:

Lütfü Savaş’ın tercih edilmesinin gerekçesi ne?

“(Lütfü Savaş’ın tercih edilmesinin gerekçesi) Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Hatta il başkanı, ilçe başkanları bana yazı yolladılar, “Geciktikçe seçim zora giriyor. Önümüzü açın, seçimi alacağız” diyorlar. Belediyecilikten anlamayan birisinin bu süreçte yapamayacağını söylüyorlar. Çok uğraştık, dört kez ölçtük.

Depremde Lütfe Savaş’ın sorumluluğunun olduğu eleştirisine yanıt

(Depremde Savaş’ın sorumluluğunun olduğu eleştirisi) Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hataylılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki. Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin. Burada Lütfü Savaş kesin kazanıyor gibi görünmüyor ama kazanabileceği görüşü çıkıyor.

 

hatay hatay büyükşehir belediyesi lütfü savaş özgür özel hatay adayı