Özgür Özel: Seçimi Kazanması Garanti Bir Adayımız Olacak

TAKİP ET

CHP'li Özgür Özel, Millet İttifakı'nın adayının "seçimi kazanması garanti bir aday olacağını" söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'ya cevap vererek "'Yaptığı ihanetin bedelini ödeyecektir' diyor. 20 yıldır iktidarda AK Parti. Müfettişler soruşturdu. 200 üzerinde müfettiş yıllardır 1 kuruş kusur bulamadı. Yargı elinde, savcı elinde, arşiv elinde. Sen bedelini ödeyeceksin. Göreceğiz seni devir teslimde tir tir titrerken. İstanbul'u Ekrem İmamoğlu'na verdiğinde geleydin devir teslime. Ne haldeydi sizinkiler? Bu yaptıklarının bütün hesaplarını Süleyman Soylu yargı önünde verecek" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın enflasyona ilişkin açıklamalarını eleştiren Özel, "Bir tane demokrasi var mı senden yüksek enflasyonu olan? Bütün bunların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan. ‘Faiz sonuç değil, sebeptir’ deyip, bu memleketin canına okuyanlar, yandaş müteahhittin vergi borcunu silip, esnafa hacze gidenler; ‘dünyada da var’ demesin. ‘Biz yapmadık dünyada var’ demesine de vatandaşın karnı toktur. Fakire fukaraya, düşük gelirliye hesap verecekleri yer sandıktır. Bugünden tezi yok, sandık gelip bu iktidardan kurtulmanın zamanıdır. Vatandaşın bu sandık talebini bir kez daha, altını çizerek dile getiriyoruz" dedi.

MHP'nin Oyu Yüzde Kaç?

MHP lideri Bahçeli'nin Millet İttifakı'nın henüz açıklamadığı adayına hakaret ettiği sözlerini hatırlatan Özel, "Anketlerde yüzde 4 çıkmış, ‘bu anketleri CHP’de mi yapıyorsunuz’ diyor. En büyük anket geliyor Sayın Bahçeli, hep birlikte bakacağız seçim gecesi. Sürekli bir tehdit dili sürekli küfür. MHP Genel Başkanı, Millet İttifakı’na hangi hakaretleri etmiş diye çıkarsak, ansiklopedi olur. Türkiye’de yoksullara bu kadar bedel ödetiliyorsa, birinci sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan, baş ortağı müteselsil sorumlusu Devlet Bahçeli’dir" diye konuştu.

"Vurgumuz Kesin Kanacak Adayadır"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin bir soruya cevap veren Özel, "Bizim temel değerlendirmemiz, Sayın Genel Başkanımızın çizdiği çerçeve dahilindedir. Göstereceğimiz aday, 13. Cumhurbaşkanı olacak. Seçimi kazanması garanti bir adayımız olacak. Bu karar açıklandıktan sonra, Türkiye’nin de yüzü gülecek. Bizim aday tartışmalarına vurgumuz budur, kesin kazanacak adayadır" ifadelerini kullandı.

chp özgür özel seçimi kazanması garanti bir adayımız olacak kemal kılıçdaroğlu mansur yavaş ekrem imamoğlu