Özgür Özel: Soylu, Peker'den Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Derhal Açıklamalı

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dikkat çekici bir çağrı yaptı.

Dün TRT yayınında Sedat Peker'le ilgili olarak "Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Özgür Özel'den bir çağrı geldi.

Özgür Özel, "Süleyman Soylu, açığa çıkan kirli ilişkilerini kamuoyunu trolleyerek kapatmaya çalışıyor. Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi Soylu derhal açıklamalıdır! Bu kişi halen vekilse dokunulmazlığını hemen kaldıralım! AKP üyesi ise daha fazla merakta kalmayalım" dedi.

Ne Olmuştu?

Peker-AKP kavgasında, Sedat Peker ilk olarak "Pelikancıları" hedef almış, sonrasında ise eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı iddialarının merkezine oturtarak, çok dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. Peker, Youtube üzerinden yayımladığı son videolarda iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu etrafında yoğunlaştırmış, Özgür Özel'in "Soylu-Peker arasında arabuluculuk yapan iki kardeş gazeteci" beyanından sonra ise Hadi-Süleyman Özışık kardeşlerin Soylu ve Peker'le ilişkileri gündeme oturmuştu. Hadi Özışık Özel'in iddialarını yalanlasa da Peker'in Özışık'la yaptığı görüntülü aramanın kayıtlarını yayımlamış ve bu kayıtlar üzerine Soylu, Özışık kardeşlere dava açmıştı. Peker'in ithamları karşısında zor duruma düşen Süleyman Soylu ise, alelacele kararlaştırılan bir hamleyle dün akşam TRT canlı yayınına katılarak Peker'e cevap vermişti.

Soylu'nun TRT'deki beyanları üzerine sabahın erken saatlerinde yeni bir video yayımlayan Peker, Süleyman Soylu ve AKP'yi zora sokacak yeni iddialar ortaya attı ve Soylu'nun İbrahim Kalın'ı takip ettirdiği, kendisinin sabıkalı adamının Soylu tarafından MYK üyesi yapıldığı ve Soylu'nun yakınlarının "FETÖ Borsası" iddialarının tam merkezinde olduğu gibi bomba iddialar ileri sürdü.

Özgür Özel Soylu Peker'den Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Açıklamalı