Özgür Özel: 'Suçişleri Bakanı' Soylu İle Fotoğraf Çektirenleri Gözaltına Alsak Ülkede Suç Kalmayacak

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Düzenlediği basın toplantısında Ruhsar Pekcan meselesine değinen Özel, "5 ay önce Ruhsar Pekcan, kocasının ortak olduğu kendi şirketinden kendi bakanlığına fatura kesmekte, fahiş fiyatla kesmekle ve dün belli oldu ki bozuk ürünleri fatura etmekle suçlanıyor. Ama bizim Meclis'te bunu soruşturma komisyonu önermemiz için yeterli imzamız yok, komisyon önerisi için 400 milletvekilinin evet demesine ihtiyaç var AKP bu halde bu bakanı koruyor" dedi.

"Kaldı ki bakanlığı sırasında kendi oturduğu konutu da bakanlığa tadilat yaptırmış, içini döşettirmiş" diyen Özel, "Dün bir dilekçe çıktı ortaya, mahkeme dilekçesi, dilekçede eski ortağı diyor ki 'Bozuk ürünleri piyasaya vermeyelim dedik, bakın video kaydı da burada, bunları süzdüler müzdüler yeniden piyasaya verdiler, suç işlediler. Hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, beni de zarara uğrattılar'" diye konuştu.

"Bu kadar açık bir hırsızlıkta bile AKP hala susuyor, hala yüce divanın yolunu açmıyor. Bu kadar açık bir yolsuzluk, hırsızlıkta bile 'Benim hırsızım iyidir, kimseye elletmem' diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız" diyen Özel "Normal şartlarda herhangi bir ülkede olsa bomba gibi patlar bu" ifadelerini kullandı.

Suçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Süleyman Soylu için "Suçişleri Bakanımız" diyen Özel, Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun SGK'ya İnvamed adlı bir firma ile satış yaptığını belirtti.

"SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın iki sistemi var. Bu sistemlerden biri Ürün Takip Sistemi, diğeri Sağlık Uygulama Tebliği. Sistemlerin eşleşmesini bozmuşlar. Verdiği ürünü ödenmesi gerekenden pahalı fiyata SGK'ya satmışlar. Kim? Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu. 1 milyar lira dolandırmış. SGK'nın Başkanvekili Şubat ayında 7 müfettiş görevlendirmiş. Mehmet Soylu Şubat'taki görevlendirmeden 3 ay sonra şirketten istifa etmiş" diyen Özel, "Soruşturma ilerlemiyor, SGK'daki yetkililer 'Bu işi örtbas edecekler aman dikkat!' diyor. Bu arada soruşturma görevlendirme yapan Başkanvekili'ni de görevden almışlar bar bar bağırıyor 'Benim olayla ilgim yok, ortaya çıkaran benim' diyor. Bu kadarı bombayken SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı yürütüyor ya soruşturmayı, soruşturmanın oradan alınarak müfettiş kökenli olmayan bir isim soruşturmanın başına getirilmesi isteniyor. Bunun SGK iç yönetmeliğine aykırı olduğu tespit ediliyor ve SGK Teftiş Kurulu Başkanı'nı görevden alıp yerine başka birini getireceklerken yönetmeliğe aykırı diye yeni yönetmelik hazırlıyorlar. Meseleyi örtbas etmek için" ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanı'na bakınca SGK'daki yolsuzluktan çıktı Çevre Bakanlığı'ndaki yolsuzlukta da vardı, Sezgin Baran Korkmaz meselesinde de vardı, Thodex vurguncusunda da vardı" diyen Özel, "Adeta İçişleri değil Suçişleri Bakanı. Nerde bir suç varsa ya bir yakını çıkıyor ya da dönüyor dolaşıyor o suçluyla fotoğrafı çıkıyor. Yani bir savcı hiçbir şey yapmasa, Süleyman Soylu'nun selfielerine baksa, hani hukuk sistemimizde yok ama önleyici gözaltı, Soylu'yla fotoğraf çektirenleri gözaltına alsa Türkiye'deki suçların üçte biri işlenmez" diye konuştu.

Özgür Özel Suçişleri Bakanı Soylu İle Fotoğraf Çektirenleri Gözaltına Alsak Ülkede Suç Kalmayacak