Özgür Özel'den 'Türkiye Göçmen Kampı Değildir' Diyen Ömer Çelik'e Cevap: Uyan da Balığa Gidelim

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Türkiye bir göçmen kampı değildir" sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "'Uyan da balığa gidelim' derler. Keşke bu sözleri, Türkiye’ye 5 milyon düzensiz göçmen gelmeden önce bu kararlılıkta olaydınız" dedi.

"Bir gerçek var; Ömer Çelik, günde iki değil ama ayda bir kere doğru söylüyor. Resmi rakamlara göre 5 milyon düzensiz göçmen, geçici sığınmacı" diyen Özel, "Hesabı eğer 500’lük göçmen kamplarından yaparsanız, Türkiye bir göçmen kampı değildir, Türkiye yüz, bin göçmen kampı da değildir, Türkiye on bin göçmen kampıdır. Vatandaş farkında da Ömer Çelik farkında değil. Biz bir göçmen kampı değil, binlerce göçmen kampıyız sayenizde" diye konuştu.

"Biz göçmenlere karşı değiliz. Göçmen yaratan politikalara karşıyız" diyen Özel, "Sen Suriye’deki Esad’la, toprak bütünlüğüne müdahale ederek, onun içindeki devlet dışı unsurları güçlendirip, getirip eğitip donatıp savaşı yollayarak bu göçmen akımını başlatan sen değil misin? Güle oynaya Taliban’a yol açanlar, Afgan sorununa yol açanlardır" ifadelerini kullandı.

"Dün Ömer Çelik günündeydi. 'itiraf.com.' İyi ki Ömer Çelik var. 'Türkiye’ye sormadan yapılan açıklamaların bizim gözümüzde yok hükmündedir.' Yani Ömer Çelik’in 'bize sormadan nasıl açıklama yaparsın dediği kişi, İngiliz Savunma Bakanı.' Bilmeyen var mı?" diyen Özel, "Şimdi, Fahrettin Altun ve AKP medyası, bir suçüstü durumdan sonra kendileri yalan atıp, başkalarını suçladılar. Eğer İngiliz Savunma Bakanı’nın açıklaması yoksa, Ömer Çelik niye bunu söylüyor? İngiltere Savunma Bakanı, İngiltere’deki saygın bir gazeteye, Mail On Sunday'a yazdığı makalede, 'bu ülkeye getirmek zorunda olduğumuz Afgan’lar için bölgede, Afganistan için bir dizi merkez kuracağız', Mail On Sunday gazetesinde, aynı gün yayınlanan analiz haberde İngiltere Savunma Bakanı, Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde merkez kurma hazırlığı yapıldığını bildiriyor" şeklinde konuştu.

"Elimizi vicdanımıza koyalım. Türkiye’ye uyarlayalım. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir mülakat veriyor ve yayınlandığı gün, o gazetenin iki yazarı yazıyor ve bakan da sesini çıkarmıyor. Aynı gün analiz haberde 'bu ülkeler bu' diyor ve bakan hala yalanlamıyorsa, gün gibi ortada değil mi?" diyen Özgür Özel, "Savunma Bakanlığı, The Guardian da aynı haberi veriyorlar, bunu da yalanlamıyor. Bu haberlerden Dışişleri Bakanı’nın da söylediği, Fahrettin Altun’un yalana boğmaya çalıştığı konu: BBC bir haber yapmış. ‘Savunma Bakanı, Türkiye ve Pakistan’a bürolar kurulacağını söyledi.’ Çavuşoğlu ‘BBC özür diledi’ diyor. BBC doğrudan söylediği haberini geri çekti ama bakanın mülakatı ama Mail On Sunday’deki haber duruyor, BBC tırnak içini düzeltti. Kimse yalanlamıyor. Allah için Çavuşoğlu. Biz ne okuduğumuzu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den 'Türkiye Göçmen Kampı Değildir' Diyen Ömer Çelik'e Cevap Uyan da Balığa Gidelim