Özgürlükler Ülkesi: Atatürk'e 'Bizi Ümmet Olmaktan Çıkardığı' İçin Teşekkür Eden TRT Spikeri Ekranlardan Çekildi

TAKİP ET

29 Ekim'de TRT ekranında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden..." diyerek teşekkür eden TRT spikeri Deniz Demir, mürtecilerin hedefi oldu.

Demir, ana haberin sonunda okuduğu mesajında "Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet’i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!" ifadelerini kullandı.

Demir’in bu mesajı okuduğu anlara ait görüntüler, mürtecilerin ve yobazların hedefi oldu. Cumhuriyet düşmanı mürteciler okunan mesajda "dine karşı gelindiği" ve "ümmetin hedef alındığı" iddialarında bulunarak, TRT yönetimine tepki gösterip Demir’in görevden alınmasını istedi.

Daha sonra AKP istibdadına yakınlığıyla bilinen Yeni Akit'te yer alan habere Demir’le ilgili şikayetlerin ardından TRT yönetimi Demir’i ekranlardan çekti. Demir’in 18 yıllık TRT çalışanı bir memur olduğu öğrenildi.

deniz demir atatürk Mustafa Kemal Atatürk ümmet olma trt1 trt