Özgürlükler Ülkesi: Erdoğan'ın Animasyonunu Çizen YouTuber 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten İfade Verdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın animasyonunu çizen YouTuber Yusuf Kayaalp ifadeye çağrıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın animasyonunu çizen YouTuber Yusuf Kayaalp ifadeye çağrıldı.

Durumu Twitter hesabından duyuran Kayaalp, "Az önce yine cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldım. Gerekçesi ise animasyon çizimini yapmamız. Ulan bu adam dini değer mi çizmesi suç olsun?!" dedi. 

Kayaalp'in avukatı 'Burhi' Burhanettin Mumcuoğlu, "İfadeyi birlikte verdik. Yıllarca Atatürk'ü sevenlere "kula kulluk ediyorsunuz, putlaştırıyorsunuz" diyenler Erdoğan'ın animasyonla hazırlanan görselini şikayet eder duruma geldi. Sanmasın ki yanına kar kalacak. Suç uydurma suçu ve iftira suçlarından biz de şikayetçi olacağız. 

2022 Türkiyesi'nde ifadeye çağrılmak için yeterli olan görseller. Polisin inceleme raporundan. Aynı gün Cumhurbaşkanı, daha demokratik bir ülke olduk tweetleri atıyordu." diyerek şikayete konu görselleri paylaştı.



 

TamgaTürk'e konuşan Avukat Mumcuoğlu, "Cimer'den bu jurnalcilik aldı yürüdü maalesef, önüne gelen rahatsız olduğu en ufak şeyde şikayette bulunuyor. Yusuf'un konsepti siyasileri, tarihi karakterleri kendine has bir mizahi dille canlandırmak. Orada AKP'nin kuruluşunu anlattığı bir video paylaştı. Orada doğal olarak genç ve yaşlı haliyle Erdoğan da var. Bir akıllı Cimer üzerinden videoyu şikayet etmiş. Polis ilgili videoda inceleme yapıp görselleri işaretlemiş. Hakarete dair hiçbir şey yok. Savcının belirttiği bir kelime dahi yoktu. Savcılar hiçbir filtreleme yapmıyor, benden çıksın mantığıyla hareket ediyorlar. Cumhurbaşkanına hakaret davalarında karşı vekalet çarkı dönüyor. Böylelikle hukuksuz davalar açılıyor." dedi. 

Mumcuoğlu, bu tür davaların takipsizlikle veya beraatle sonuçlandığı zaman "suç uydurma veya iftirada bulunma" suçlarından karşı şikayette bulunulduğunu ve Cimer'e asılsız şikayette bulunanlara dava açıldığını belirtti.
 

erdoğan erdoğanın animasyonu cumhurbaşkanına hakaret yusuf kayaalp youtuber