Özgürlükler Ülkesi Rusya'da Twitter'ı Yavaşlatma Kararı Alındı

TAKİP ET

Sosyal medya devlerinin ağır para cezalarına çarptırılmasının önünü açan yasal düzenlemelerin Duma'dan geçmesiyle yabancı platformlar üzerindeki etkisini artırmak amacıyla bu cezaları birer tehdit unsuru olarak kullanmaya başlayan Rusya, Twitter hakkında yavaşlatma kararı aldı.

Rusya'da antidemokratik-işgalci Putin Rejimi, halkına özgürlükler sunmaya devam ediyor.

Protesto haklarını kullanmaya çalıştıklarında polis şiddetiyle karşılaşan, kaçınılmaz bir şekilde gözaltı uygulamasına muhatap olan Ruslar, artık sosyal medyada da fikirlerini paylaşmak için daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalacak.

Rusya'nın internet denetim kurumu Roskomnadzor, Twitter'dan talep ettikleri içerikleri silmediği gerekçesiyle uygulamanın hızını mobil cihazlarda yavaşlatma kararı alırken bilgisayalarda da sitenin hızını yüzde 50 yavaşlatacağını duyurdu. Rusya, 2017 yılından bu yana Twitter'a toplamda 2 bin 682 içeriğin silinmesi için başvuruda bulunmuştu. Söz konusu başvurulara olumlu yanıt alınamaması, yavaşlatma kararının gerekçesi olarak gösteriliyor.

Sonraki adımın ise uygulamanın tamamen yasaklanması yönünde olabileceği öngörülüyor.

ABD merkezli sosyal medya devlerine ağır para cezaları verilmesinin önünü açan yasal düzenleme, 'Rus medyasına ayrımcılık yapılması' gibi ucu açık bir gerekçeye dayanılarak Aralık ayında parlamentonun alt kanadı olan Duma'dan geçirilmişti.

putin kremlin roskomnadzor rusya twitter yavaşlatma içerik silinmesi