Özhaseki: Adamı Doktor, Mühendis Yapmışsın Ama Dini İnkâr Ediyor

TAKİP ET

Mehmet Özhaseki, Kayseri'de yaptığı bir konuşmada skandal ifadeler kullandı.

Kayseri'de bir caminin açılış törenine katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada skandal açıklamalarda bulundu.

1990'lı yıllarda imam hatip okulu açılmasına ilişkin protokollere valilerin imza atmadığını belirten Özhaseki, "İmam hatip deyince yan yan bakarlar, 'Nereden çıktı bunlar?' der gibi dışlarlardı" dedi.

"Halbuki ilim iki kanatlı kuş gibidir. Bir taraftan müspet ilimler öğreneceğiz, bir taraftan da dini ilimleri öğreneceğiz ki iki taraflı olsun" diyen Özhaseki, "Adama envaiçeşit ilim vermişsin, doktor, mühendis, amir, memur yapmışsın ama vatan haini çıkmış, dini, imanı inkar ediyor, insanların değerine düşman, gidiyor silah çekiyor, anarşistlik yapıyor" şeklinde konuştu.

Din ve vicdan hürriyeli hususunda hiçbir fikri bulunmadığını bir kez daha ilan eden Özhaseki, "Ne anladık ki o işten. Biz iki türlü bilgiyi de vereceğiz. Hem müspet ilimler hem de manevi ilimleri vereceğiz. Buradan yetişen yavrularımız da halka hizmet edecekler. Eğitimin olduğu yerde arkasından kalkınma, zenginlik, iyilik, nezaket gelir. Eğitimin olmadığı yerde cahillik, gerilik, kötülük gelir" ifadelerini kullandı.

Özhaseki Adamı Doktor Mühendis Yapmışsın Ama Dini İnkâr Ediyor