Özhaseki'den Asgari Ücret Karşılaştırması: 2002'de Kaç Kilo Et, Süt Alınıyordu, Bugün 3-4 Misli Daha Fazla Alınıyor

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, asgari ücret üzerinden ekonomi değerlendirmesi yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "2002'deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor? Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu? Bugün bunlar 3 misli, 4 misli daha fazla alınabilir hale geldi" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özhaseki’nin Türkiye'yi 20 yıldır AKP iktidarı yönetmiyormuş gibi yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Sözcü'nün haberine göre,  asgari ücretle alım gücünün 2002'den çok farklı olduğunu söyleyen AKP’li Özhaseki, şöyle konuştu:

"Enflasyon biraz yüksek olabilir. Ben şahsi düşüncemi söyleyeyim. Ekmek 1 lirayken alamıyorsunuz ama bugün 5 liraya çok rahat alabiliyorsunuz. Burada insanların alım gücünün artırılması kıymetli. 2002’deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor? Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu, şimdi ne kadar alınabiliyor? Bugün üç misli, dört misli daha fazla alınabilir hale geldi.

İnsanların alım gücü artsın diye. Fındığın fiyatının artırılması, çayın fiyatının artırılması, üzümün fiyatının artırılması, çiftçiye destek verilmesi, emekliye verilmesi, memura verilmesi boşuna değil, alım gücünün artırılmasına yönelik atraksiyonlar bunlar ve hayat pahalanmış olabilir, ama insanların alım gücü de arttı. Bunu da görmek lazım.

Bu bir tercihti ve bu tercih kullanıldı. Ben de doğru bir tercih olduğuna inanıyorum. Müthiş şekilde de zaten ihracat artıyor.

250 milyar doları yakalayan bir ihracattayız. 30 küsur milyar dolarlardan 250 milyar dolar ihracatı yakalayan bir ülke konumundayız."

asgari ücret 2002 asgari ücret alım gücü akp enflasyon