Özhaseki LGBT Açıklamasından Çark Etti

TAKİP ET

Daha önce bir röportajda LGBT için "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" diye AKP'li Özhaseki bu açıklamasından çark etti.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, daha önce bir röportajda LGBT için "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" demişti. Özhaseki bu açıklamasından çark etti.

Sözlerinin anlamından koparıldığını ve başka mecralara çekildiğini savunan Mehmet Özhaseki yeni bir açıklama yayınladı. Özhaseki, TV100'de yayınlanan programda verdiği cevaba yönelik, "Bir TV kanalında yaratılıştan kaynaklanan farklı bireylerle ilgili söylemiş olduğum sözler, tamamıyla bağlamından koparılıp başka mecralara çekildi. Çok uzun süren bir röportaj yayın süresi dikkate alınarak kısaltıldığında bazen vermek istediğiniz ana mesaj kayboluyor" dedi.

"Meramımın Tam Anlaşılması İçin Bir Kez Daha Açıkça Sözlerimi Tekrar Ediyorum"

Açıklamayı sosyal medya hesabından yayınlayan Özhaseki, "Meramımın tam anlaşılması için bir kez daha açıkça sözlerimi tekrarlıyor ve sözlerimin de arkasında olduğumu ifade ediyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kainatı ve insanları Allah yaratmıştır. Yaratan hiçbir şeyi boş ve anlamsız yaratmamıştır. Yaratılan her şeyde bir hikmet vardır. İnsanoğlu için yaratılıştan gelen farklılığın ve rahatsızlığın (hünsa) kınanacak bir tarafı yoktur. Onlara saygı duymak esastır ve başımızın üstünde yeri vardır. Ancak sonradan yapılan geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Konuşmamın bütününde verdiğim ve anlatmak istediğim mesaj buydu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

lgbt özhaseki akp açıklama mehmet özhaseki