Özlale'den Akşener'e Destek: Başarısız Olan Meral Akşener Değil, Kongre Hesabı Yapıp Çalışmayanlardır

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, seçim sonrası Meral Akşener'e destek veren açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinin İzmir İl Başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özlale, kesin olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Cemil Tugay’ı ve CHP'yi tebrik etti ve ''İYİ Parti olarak genelde başarısız olduk. İzmir’de bu başarısızlığı üstlenmeye hazırım'' dedi.

Ümit Özlale, partisinin İzmir İl Başkanlığında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kesin olmayan yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Özlale, şöyle konuştu:

"İstediğimiz sonucun çok uzağında kaldık, ben bu başarısızlığı İzmir’de üstlenmeye hazırım. Bir iddia ortaya koyduk, yoğun bir kampanya dönemi geçirdik ama istediğimizi alamadık. Burada bir mağlubiyet varsa ben bunu tek başıma üstlenmeye hazırım. İYİ Parti olarak genelde de başarısız olduk, sadece genel başkanımız değil adaylar olarak başarısız olduk. 31 Mart'tan sonra kongre hesapları yapıp bize destek olmayanlar yüzünden başarısız olduk, sandıkların yüzde 45’ini dolduran başkanlar yüzünden başarısız olduk. Çalışmayan milletvekilleri olarak başarısız olduk, parti olarak başarısız olduk.” 

'Başarısız Olan Meral Akşener Değil, 31 Mart Sonrası Kongre Hesabı Yapıp Çalışmayanlardır'

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerindeki sonuçların İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e mal edilemeyeceğini belirten Özlale, “Sayın genel başkanımız bir kongre kararı aldı ama şunu bilmek lazım, sayın genel başkanımız bu başarısızlığın tek sebebi olmadı. Her ilde kendi başımıza aday çıkarma dirayeti ve ısrarını her seferinde yineledik. Bütün büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde aday çıkartmamız ve aldığımız sonuç hepimizin sorumluluğu; tek bir kişinin değil. Daha seçim sonuçlanmadan seçim sonrası hesaplar yapan arkadaşlar başta olmak üzere eleştirmemiz gereken çok şey var. İYİ Parti’ye yakışan şekilde bu seçim yenilgisinin muhasebesini yaparız. Herhangi bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bu sorumluluğu üstleniriz. Bu seçimin başarısızlığını tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Parti olarak bu seçim döneminde yeterince çalışmayarak, seçim sonrasını hesap ederek, yeni bir kongrede pazarlıklar yaparak, gücümüzü ve motivasyonumuzu sahaya vermediğimiz için başarısız olurken bunu bir kişiye mal etmek haksızlık olur” dedi.

 

ümit özlale iyi parti 31 mart 31 mart yerel seçimleri meral akşener