Özlem Türeci ve Uğur Şahin Almanya'yı Terk Ediyor

TAKİP ET

Çin Virüsü aşısını geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci, şirketleri BioNTech'i Almanya'dan taşıma kararı aldı.

Çin Virüsü salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren ve Pfizer ile işbirliği yapan BioNtech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya'dan ayrılıyor.

Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, ülkenin yeni yetenekleri ve yükselen markaları tutmakta zorlanması “Korona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla eleştirildi.

"Eskiden ‘Made in Germany’ bir kalite işaretiydi" diyen Bild, bu durumun değiştiğini ve pek çok şirketin fabrikalarını ve araştırmalarını Almanya taşıdığını yazdı. 

Gazeteye konuşan Prof. Dr. Özlem Türeci ise, “Almanya’daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli” dedi. Türeci, "Avrupa'da biyoteknoloji ekosistemlerinin teşviki ve ilgili yönetmelikler ve yönergeler için ve araştırmanın finansmanıyla bunun uygulamaya daha hızlı dönüştürülmesi" gibi sebeplerin kararlarında etkili olduğunu söyledi.

özlem türeci uğur şahin almanya biontech çin virüsü