Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Geliştirdiği Aşı Yüzde 95'ten Fazla Koruma Sağladı

TAKİP ET

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu Alman BioNTech ve ABD'li Pfizer firmalarının bulduğu aşının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklandı.

Pfizer/BioNTech'in aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklandı. Pfizer tarafından yapılan açıklamada, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) aşıya birkaç gün içinde acil kullanım onayı vereceği belirtildi.

Türk bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucusu olduğu Alman BioNTech ve ABD merkezli Pfizer şirketlerinden yapılan açıklamada, aşının tüm yaş ve etnik gruplarda istikrarlı sonuçlar verdiği ve hiçbir önemli yan etkiye neden olmadığı bildirildi.

Aşının daha önce %90 olumlu etki yaptığı belirtilirken virüs nedeniyle yüksek risk altında bulunan 65 yaş üstünde etkinliğinin yüzde 94 olduğu aktarıldı.

özlem türeci uğur şahin pfizer biontech koronavirüs aşı virüs aşısı yüzde 95 koruyor yeni açıklama aşı ne zaman vurulacak korona aşısı çin virüsü yüzde 90 olumlu etki onay verilecek virüs aşısı