Özlem Zengin: Melih Bulu Bizim Dostumuz, AKP'de Birlikte Çalıştık

TAKİP ET

Akademinin siyasi atamalarla kirletildiği yönündeki iddialar gündemi meşgul etmeye devam ederken AKP'li Zengin'den itiraf gibi açıklamalar geldi. Zengin, tartışmalı isim Bulu'yu överken AKP'li oluşunun altını çizme ihtiyacı hissetti.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı 'kayyum rektör' Melih Bulu'nun odağında olduğu akademideki siyaset eline yönelik tartışmalar, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamalarıyla yeniden masaya geldi.

Boğaziçi Direnişini eleştirmeye çalışırken adeta ciddi bir gafa imza atan Zengin, Bulu'yu övmeye ve savunmaya yönelik hiçbir argüman üretemeyip tekrar tekrar AKP'li olmasının altını çizdi ve ona gösterilen tepkinin haksızlık olduğunu kaydetti. Zengin, "Melih Bulu Bey'i çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti'de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim" diye konuştu.

Boğaziçili öğrencilerin ve akademisyenlerin üniversitenin geleneğini dikkate alarak 'dışarıdan atamaya' karşı çıkmasını da anlamlandıramayan ve akademi geleneğinden bihaber olan Zengin, "Öyle bir tanım yok. Şu anda hukuk mevzuatımıza baktığımız zaman, Melih Bey, herkes nasıl başvuruyorsa mevzuata uygun olarak başvurmuştur" dedi.

özlem zengin akp boğaziçi boğaziçi direnişi kayyum rektör melih bulu akp'de birlikte çalıştık melih bulu bizim dostumuz