Öztrak: Tüm Saray Sosyetesi Zan Altında, Memleket 'Narcos' Setine Dönmüş

TAKİP ET

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bir bir ifşa olan hükümet-mafya ilişkilerine yönelik olarak eleştirilerde bulundu.

Selanik göçmenlerini hedef alarak saçma sapan sözler sarfeden ve açığa alınarak hakkında soruştuma başlatılan Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında konuşan CHP Sözcüsü, "Akçakoca İlçe Müftüsü koltuğunda oturan bir kendini bilmez hadsiz, güya bir devlet görevlisi, bu ülkenin asli unsuru olan bazı yurttaşlarımıza, kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarına, hem de cami minberinden, ağır ve kabul edilemez hakaretler etti.

Bu Müftü, bu makama layık değil. İlk Diyanet İşleri Başkanımız Rıfat Börekçi’nin, Milli ruh ve imanının yanından bile geçmemiş bu şahıs, o koltukta bir dakika dahi oturamaz. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin, hele hele maaşını milletin ödediği, devlet memurluğu makamını işgal eden birinin, toplumu bölmeye ve parçalamaya yönelik sözlerini, kin ve nefret kusmasını asla kabul etmeyiz. Bu adam hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın soruşturma başlatması, açığa alması yetmez. Savcılar bu kendini bilmez hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten, derhal yasal işlem başlatmalıdır. Devlet olmanın gereği budur" dedi.

Sedat Peker'in hükümeti ve ortaklarını sarsan açıklamalarıyla ilgili olarak "Türkiye bir mafya elebaşının ifşa ve itiraflarını tefrika halinde izliyor. Mafya-Siyaset-Ticaret ekseninde patlayan kanalizasyondan, ortalığa tahammül edilemez kokular saçılıyor" diyen Faik Öztrak, "İddialar korkunç, Saray sosyetesine mensup birçok kişi zan altında. Türkiye’ye yönelik uyuşturucu rotaları, Kolombiya’da ele geçen kokainler, Venezuela üzerinden gelen uyuşturucular, Mafya-Siyaset-Ticaret şeytan üçgeni, Faili meçhul cinayetler, Ve bunların faillerine ilişkin yeni iddialar var" diyen Öztrak, Uğur Mumcu cinayeti hakkında Ağar'ın skandal sözlerini işaret ederek, "Ortaya atılan iddialar yenilir, yutulur cinsten değil. Bu çürük duvardan çekilmesi gereken hangi tuğla varsa, Artık o tuğla çekilmelidir" şeklinde konuştu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Memleket, memleket olmaktan çıkmış. “Narcos” setine dönmüş. Mafya konuşuyor ama asıl konuşması gerekenler susuyor. Adalet Bakanı susuyor. Bağımsız ve tarafsız yargı susuyor. Cumhuriyet Savcıları susuyor. Havuz medyası susuyor. Bir İçişleri Bakanı konuşuyor, O da milletvekillerini zan altında bırakıyor, TBMM Başkanı susuyor. Ama en önemlisi; İşler iyi giderken “Bu ülkede her şeyin sorumlusu benim ben” diyen Erdoğan’ın Şimdi gıkı çıkmıyor. Hiçbir şey yokmuş gibi “Dördüncü yargı paketi yolda” masalları anlatıyor. Hayırlara vesile olur inşallah… Fakat bugüne kadar açıkladığı her pakette Yargıda işler düzelmeyi bırakın, Hep daha kötüye gitti.

Ucube tek adam vesayet rejiminin düğmesine basıldığından beri, ülkemizde; hukuk devleti yok hükmünde. Yargı, etik, ahlak iflasta… Siyasi keyfilik tavanda… Pudra şekerleri beslemelerin burnunda… “Venezuela peyniri” ise yandaşlar arasında pek revaçta. Tekirdağ’daki, Edirne’deki, Kırklareli’ndeki, Balıkesir’deki, Kars’taki Hasılı ülkedeki yerli ve milli üreticilerden almak yerine 11 bin kilometre uzaktaki Venezuela’dan peynir almaya kalktılar. O da toz çıktı.

Öztrak Saray Sosyetesi Zan Altında Memleket Narcos Setine Dönmüş