Pakdemirli: Milas ve Köyceğiz Dışında Yangınlar Kontrol Altında

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas ve Köyceğiz yangınları dışındaki tüm yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Türkiye'de yaşanan orman yangınlarının 13’üncü gününde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı ilk açıklamada Muğla ve Aydın’da çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü belirtti.

Pakdemirli sonradan yaptığı açıklamada, "47 ilde 240 orman yangınıyla mücadele ettik. 235’i kontrol altında. 1 İlde 2 orman yangınıyla alakalı çalışmalar sürüyor. Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas-Yatağan, Karaköy, bunu Çine- Akçaova olarak da adlandırabiliriz. Isparta Sütçüler yangınını kontrol altına aldık. Antalya- Kaş, Hatay-İskenderun, İzmir Urla-Torbalı, Manisa yangınlarıyla, Dalaman havalimanını tehdit eden ve ayrıca Datça’da çıkan yangını da gün içerisinde kontrol altına aldık” ifadelerini kullandı.

Son olarak "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır" diyen Pakdemirli, kalan tüm yangınların kontrol altına alındığını vurguladı.

bekir pakdemirli tarım orman bakanı milas köyceğiz yangın orman