Pakdemirli ve Danışmanları Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

HKP, Bekir Pakdemirli ve danışmanları Metin Çamlı ve Arif Barata hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 49 danışmanından ikisi olan Arif Barata hakkında 47, Metin Çamlı hakkında 64 suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.  Bunun üzerine harekete geçen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Bakan ve danışmanları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Metin Çamlı ve Arif Barata hakkında “Görevi Kötüye Kullanma”, “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi”, “Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi”, “Suçluyu Kayırma” ve “İrtikâp” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan HKP avukatları verdikleri dilekçede, “Belirtilen kriterleri taşımadığı aşikâr olan şüpheliler, aynı zamanda aldıkları aylık 11.000 TL maaşla kamu malına da zarar vermiş olmaktadırlar. Bu nedenle yapılacak yargılama sonucunda başta maaşlarının iadesi olmak üzere danışmanlık yaptıkları alanda kendilerine ve çevrelerine TCK m. 250 irtikâp suçunu işleyerek menfaat sağladıkları tüm gelirlerinin kamu zararı olması sebebiyle faiziyle alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Yüz Kızartıcı Suçlar 

HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur, Pakdemirli’nin danışmanlarının 'bir suç makinesi' olduğunu belirterek Barata ve Çamlı'nın suçlarını açıkladı. Okur, danışmanların 'ihaleye fesat karıştırma, tehdit, hırsızlık, kasten adam öldürmeye teşebbüs, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal' gibi suçlara karıştığını belirtti.

HKP avukatları dilekçede, Pakdemirli, Çamlı ve Barata hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep etti.

 

bekir pakdemirli tarım orman bakanı danışmanları hkp suç duyurusu halkın kurtuluş partisi arif barata metin çamlı