Pakdemirli'den Kastamonu'daki Sel Felaketine İlişkin Açıklama: Bana Göre HES Bu İşin Mağduru

TAKİP ET

Orman yangınlarıyla mücadeledeki başarısızlığı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kastamonu'daki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yurdun güney bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadelede başarısızlığı nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kastamonu'da görülen sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan Bekir Pakdemirli, "Sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında Kastamonu Bozkurt'taki HES'le ilgili problem olduğu söyleniyor. Burada HES'le alakalı bir problem yok. 'Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı' diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

"Genelde HES'ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor" diyen Pakdemirli, "HES'ler taşkınlardan negatif etkileniyor. Taşkına sebebiyet verebilecek bir regülatör değil, günlük bir regülasyon amacı var. Ama su seviyesi oldukça yüksek. Mevcut taşkın tesislerimizin de üstüne çıkan gayrinizami ve doğalın dışında su akışı var" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli felaketin yaşandığı Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta bazı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarının yer yer 302 kilograma kadar çıkıtğını bildirdi.

Pakdemirli'den Kastamonu'daki Sel Felaketine İlişkin Açıklama Bana Göre HES Bu İşin Mağduru