Pakistan Başbakanı İmran Han'dan Darbe İddiası: Türk Halkı İçin Tanıdık İddialar

TAKİP ET

Pakistan Başbakanı İmran Han, muhalefetin ABD ile iş birliği içerisinde kendisine darbe yapmaya çalıştığını iddia etti.

Pakistan Başbakanlık Konutu'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan İmran Han, muhalefetin parlamentoda yapmak istediği güvensizlik oylamasını "darbe girişimi" olarak niteledi.

Muhalefetin güvensizlik oylaması istemesini "bariz bir rejim değişikliği girişimi" olduğunu iddia eden İmran Han, bu talebin ABD ile iş birliği içinde alındığını iddia ederek "Beni görevden alma girişimi, açıkça ABD'nin Pakistan iç işlerine karışmasıdır" diye konuştu.

Pakistan'ın Washington Büyükelçisinin 8 Mart'ta ABD'li yetkililerle buluştuğunu ve ABD'li görevlilerin büyükelçiye bir "tehdit mektubu" verdiğini iddia eden Han, İmran Han'ın görevden uzaklaştırılmamasının Pakistan için sonuçları olacağı tehdidinde bulunduklarını ileri sürdü.

Yarın düzenlenecek olan güvensizlik oylamasını "rejim değişikliği" olarak niteleyen İmran Han, güven oylamasına "Nasıl saygı duyabilirim?" diye sordu ve yeni bir seçime gitmek istediğini söyledi.

Meclis Feshedildi

Başbakan İmran Han'ın talebi üzerine ülkede Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Ulusal Meclis'i feshetti. Pakistan'da 90 gün içerisinde seçimlere gidileceği bildirildi.

Türk Halkı İçin Tanıdık İddialar

Türk halkı için bu iddialar oldukça tanıdık. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ekim ayında yaptığı bir konuşmada muhalefete seslenmiş ve "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" demiş, geçtiğimiz günlerde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altı muhalefet partisi liderinin toplantısının ardından yayımladıkları bildiriyi yabancı bir büyükelçinin redakte ettiğini iddia etmişti.

imran han pakistan darbe iddiası tğrk türk halkı için tanıdık iddialar