Pakistan, Başta Afganlar Olmak Üzere Kaçak Göçmenleri Sınır Dışı Etmeye Başladı

TAKİP ET

Pakistan, geçen ay 1 Kasım'a kadar ülkedeki tüm kaçak göçmenlerin Pakistan'ı terk etmelerini açıklamıştı. Bu gece itibari ile Pakistan'ı terk etmeyen kaçak göçmenler Pakistan yönetimi tarafından toplanmaya başladı. Toplanan kaçakların ise geçici geri gönderme merkezlerine götürüldüğü öğrenilen bilgiler arasında.

Pakistan, geçen ay yapmış olduğu açıklama ile ülkede bulunan kaçak göçmenlerin, 1 ay içinde yani 1 Kasım tarihine kadar ülkeyi terk etmeleri yönünde açıklamada bulunmuştu.

Pakistan, Kaçak Göçmenlerin Ülkeyi Terk Etmelerini İstedi

Reuters'de yer alan habere göre Pakistan bu gece (1 Kasım) itibari ile ülkeyi henüz terk etmemiş kaçak göçmenleri toplamaya başladı. 

Başta Afganlar olmak üzere ülkede bulunan tüm kaçak göçmenlere verilen tarih olan 1 Kasım'a kadar ülkeyi 'gönüllü' olarak 104.000 kişinin terk ettiği açıklanırken hükümet, ülkede bulunan 4 milyon Afgan'ın 1.7 milyonunun herhangi bir belgesi olmadığını ve kaçak olduğunu belirtti.

Torkham Bölge komiser yardımcısı Nasir Khan ise yaptığı açıklamada söz konusu Afganların herhangi bir belgeleri olmadan onlarca yıldır Pakistan'da yaşadığına dikkat çektiği açıklamasında, "Bazıları herhangi bir kayıt belgesi olmaksızın 30 yıldan fazla süredir Pakistan'da yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Pakistan daha öncede yapmış olduğu açıklamalarında ülkedeki saldırıların, kaçakçılığın ve diğer suçların arkasında Afgan vatandaşlarının olduğunu söylemiş ve  bu yıl ülkedeki 24 bombalı intihar saldırısının 14’ünün Afganlar tarafından düzenlendiğini de açıklamıştı.

 

pakistan afganistan afgan sınır dışı kaçak göçmen