Pakistan'da Bir Adam, 'Kur'an'ı Yaktığı' İddiasıyla Öldürülüp Yakıldı

TAKİP ET

Pakistan'daki aşırı dinci fanatikler, Sri Lankalı bir adamı 'küfür' suçlamasıyla öldürüp yaktı.

Pakistan'ın Sialkot bölgesinde, kimliği Priyantha Kumara olarak tanımlanan Sri Lanka uyruklu bir adam, Kuran'a saygısızlık ettiği gerekçesiyle kalabalık tarafından lince uğradı. Sialkot'taki bir konfeksiyon fabrikasının gözünü vahşet bürümüş işçileri, 'Kafirin Oğlu' dedikleri Sri Lankalı genel müdürlerine küfür iddiaları nedeniyle işkence ederek cesedi ateşe verdiler.

Tüyler ürpertici bu barbarlık vakasında Pakistanlı fanatik bir kalabalık, 3 Aralık Cuma günü kendisini Kuran'a saygısızlık etmekle suçladıkları bir fabrika müdürünü öldürdükten sonra yaktı.

Çalışanlar öncelikle Priyantha Kumara'nın dine hakaret ettiğini iddia ederek binada bir protesto düzenledi. Protesto hakkında bilgi alan Uggoki polisinin üç personeli olay yerine ulaştı, ancak kalabalığın sayıca onlardan fazla olduğu gerekçesiyle zavallı adamın acımazsıca işkence görmesine seyirci kaldılar.

Yerel bir gazeteciye göre, bölge polis şefi ile cep telefonundan birkaç kez temasa geçilmeye çalışıldı, ancak cevap alınamadı.

Protestocular, Vezirabad yolu üzerindeki trafiği askıya aldı. Protestoya tüm fabrika işçileri ve çok sayıda yerli katıldı. Kalabalığın yavaş yavaş birkaç düzineden yüzlerce kişiye yükseldiğini görünce zavallı Kumara çatıya fırladı. Sloganlar eşliğinde kendisini suçlayan protestocular onu kovaladı, yola sürükledi ve tekmelerle, taşlarla ve demir çubuklarla işkence ederek orada Sri Lankalı adamı öldürdü. Daha sonra ceset, ateşe verildi.

Kumara'nın canice öldürülüşü, hükümet yetkilileri ve insan hakları organları tarafından kınandı.
 

"Adaletin Yerine Getirilmesini İstiyorum"


Pakistan, Sialkot'ta vahşice öldürülen Mühendis Priyantha Kumara'nın kederli eşi ise, öldürülen kocası için hem Pakistanlı hem de Sri Lankalı liderlerden adaleti yerine getirmelerini istedi.

Acılı kadın, "Kocamın acımasız cinayetini haberlerde ve daha sonra internette gördüm. Eşim çok masum bir adamdı. Sri Lanka ve Pakistan liderlerinden, failleri adalete teslim ederek kocam ve iki çocuğum için adaleti yerine getirmelerini istiyorum," dedi.

Pakistanlı bakanlar Namal Rajapaksa ve Prasanna Ranatunga ise bugün, Priyantha Kumara'nın Ganemulla'daki evini ziyaret etti. Pakistan'daki Sri Lanka Yüksek Komiseri Koramiral Mohan Wijewickrama, Priyantha Kumara'nın kal eşyalarını pazartesi günü Lahor'dan Kolombo'ya özel bir uçakla göndermek için gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Peradeniya Üniversitesinden mezun olan Priyantha Kumara, 2 çocuk babasıydı. 2010 yılında istihdam için Pakistan'a gitmişti ve 2012'den beri söz konusu Sialkot fabrikasının yöneticisi olarak çalışıyordu.

pakistan islamcı fanatik aşırıcı kuran islam Sri Lanka ve Endonezya Priyantha Kumara pakistanlı