Pakistan'da Çinli Mühendislere İntihar Saldırısı: 6 Ölü

TAKİP ET

Pakistan'da bir baraj projesinde çalışan Çinli mühendislere köprü üzerinde araçla çarpmak sureti ile intihar saldırısı gerçekleştirildi. 6 kişi öldü.

Pakistan'ın kuzeybatısında yer alan bir baraj projesinde çalışan 5 Çinli mühendis ve 1 Pakistanlı şoför, intihar saldırısı sonucunda öldü.

Reuters'de yer alan habere göre polis, bir intihar bombacısının Salı günü Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir baraj projesinde çalışan Çinli mühendislerin konvoyuna bir araçla çarparak altı kişinin ölümüne neden olduğunu ve bunun bir hafta içinde Pakistan'da Çin çıkarlarına yönelik üçüncü büyük saldırı olduğunu söyledi.

İlk iki saldırı, Pakistan donanmasına ait bir hava üssünü ve Pekin'in altyapı projelerine milyarlarca dolar yatırım yaptığı güneybatıdaki Belucistan eyaletinde, Çin tarafından kullanılan stratejik bir limanı hedef almıştı.

Bölge polis şefi Mohammad Ali Gandapur, mühendislerin İslamabad'dan Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki Dasu'da bulunan baraj şantiyesindeki kamplarına gitmekte olduklarını söyledi. Gandapur, "Saldırıda beş Çin vatandaşı ve Pakistanlı şoförleri öldü" dedi.

Dasu'da barajın bulunduğu yer ve bölge geçmişte de saldırıya uğramıştı. 2021'de bir otobüste meydana gelen patlamada dokuzu Çin vatandaşı olmak üzere 13 kişi ölmüştü.

Pakistan intihar saldırısı çinli mühendisler öldü çinli mühendis