Pakistanlı İmran Han Taraftarları Sokağa Döküldü

TAKİP ET

Pakistan eski Başbakanı Imran Han'ın gözaltına alınma kararının ardından destekçileri sokağa çıkıp protesto etti.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın yolsuzluk iddialarıyla tutklanması bir kısım Pakistanlı tarafından protesto edildi.

Eski Başbakan Imran Han'ın yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ülke genelinde gerilim arttı. Pakistan’ın Lahor kentinde Han destekçileri, Han’ın "el-Qadir Trust" (Rüşvet) ile ilgili bir davada tutuklanması üzerine protesto çağrısında bulundu. Çağrı üzerine Imran Han'ın destekçileri sokağa döküldü.

Lahor Trafiğe Kapatıldı

Protestolar sırasında 20 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken protestoların yaşandığı Lahor’da yollar trafiğe kapatıldı. Pakistan'ın liman kenti Karaçi'de de sokaklara dökülen Han destekçilerinin ana yolu kapattığı ifade edildi.

Sürüklenerek Götürüldü

Mahkeme binasına çevik kuvvet aracılığıyla getirilen ve mahkemeden sürüklenerek çıkarılan Khan, geçen yıl Nisan ayında parlamentoda güven oylamasını kaybetmesinin ardından iktidardan düşmüştü. Görevdeyken devlet hediyelerini satmak ve varlıklarını gizlemekle suçlanan Han hakkında davalara katılmadığı için 13 Mart'ta iki ayrı tutuklama kararı çıkarılmıştı. Eski başbakan bu yılın Ekim ayında yapılacak erken ulusal seçimler için kampanya yürütüyor.