Pakistan'dan İran'a Misilleme: İran İçindeki Hedefler Vuruldu

TAKİP ET

İran'ın Irak'ın ardından Pakistan'ı hedef alan saldırılarına misilleme geldi.

Faşist molla rejimiyle yönetilen İran'ın Pakistan topraklarına saldırı düzenlemesi büyük infial uyandırmıştı.

İran'a "tüm seçenekler masada" yanıtını veren İslamabad yönetimi, İran'da Beluci militanları hedef alan saldırılar düzenledi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, istihbarata dayalı operasyon kapsamında İran'a yüksek koordineli saldırılar düzenlendiğini ve "çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" duyurdu.

Açıklamada, "Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam saygı duyuyor. Bugünkü eylemin tek amacı Pakistan'ın yeni güvenliği ve ulusal çıkarını korumaktır. Bunlar çok önemli ve taviz verilemeyecek konular" denildi.

Saldırıların silahlı kuvvetlere ait uçaklar ile gerçekleştirildiğini söyleyen Pakistanlı istihbarat kaynakları, Belucistan bölgesinin bağımsızlığı için savaşan Belucistan Kurtuluş Cephesi (BLF) isimli militan örgüte atıfta bulunarak, "Hedeflenen militanlar BLF hareketi mensupları" dedi.

İran medyası ise birden fazla füzenin Pakistan sınırındaki Sistan-Belucistan vilayetinde bir kasabayı vurarak üç kadın ve dört çocuğun ölümüne yol açtığını bildirdi. Medyada yer alan haberlerde ölenlerin hiçbirinin İranlı olmadığı da belirtildi.

İran'ın Pakistan'dan derhal açıklama istediği haberi de basına yansıdı.

pakistan iran iran saldırısı pakistan saldırı